بررسی ریز ساختارهای جفت موش به دنبال مصرف داروی آسپیرین

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-2-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مختار جعفرپور

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علیرضا محمودیان

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

سهیلا جعفرپور

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

موسی الرضا حاج زاده

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

چکیده مقدمه: آسپیرین به عنوان داروی ضد درد و برخی ویژگیهای درمانی دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. این مطالعه برای تعیین آثار جانبی مصرف آسپیرین که یک داروی پرمصرف می باشد، بر جفت انجام شد. مواد و روش کار: ۴۰ سر موش ماده نژاد BALB/C را به دو گروه تجربی ۱و ۲، و دوگروه پلاسبوی ۱و ۲، جمعا به ۴ گروه ده تایی بصورت تصادفی تقسیم کردیم. پس از باردار شدن موشها، گروههای تجربی ۱ و ۲ روزانه ۲۰۰mg/kg آسپیرین محلول در ۱ سی سی سرم فیزیولوژی و گروههای پلاسبوی ۱ و ۲ روزانه ۱ سی سی سرم فیزیولوژی از طریق گاواژ دریافت نمودند. سپس تحت بیهوشی موشها کشته شده و جفتها استخراج گردیدند. جفت های موش های سقط شده و مرده نیز بلافاصله همانند بقیه موش ها استخراج شده و در فرایند تثبیت بافتی قرار گرفتند. سپس رنگ آمیزی با هماتوکسیلین- ائوزین انجام شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج: در گروه تجربی ۱، دو مورد و در گروه تجربی ۲، هفت مورد سقط جنین مشاهده شد. در گروههای پلاسبو سقط جنین مشاهده نشد. در گروههای تجربی تغییرات پاتولوژیک مشخصی مشاهده شد، در حالیکه در گروههای پلاسبو تغییر بافتی مشاهده نشد. بحث و نتیجه گیری: آثار سوء آسپیرین منجمله آثار خونریزی دهنده آن بر دستگاه گوارش در تحقیقات دیگران گزارش شده است. در این تحقیق نیز خونریزی از جفت و بدنبال آن سقط جنین مشاهده شد. لذا میتوان پیشنهاد داد که مصرف آسپیرین موجب اختلال در جدار عروق میشود یعنی همان چیزی که در بررسی میکروسکپیک نوری مشاهده کردیم.

کلیدواژه ها

Aspirin, Mice, Abortion, Placenta, Histologic structure, واژگان کلیدی: آسپیرین, موش, جفت, ساختار بافت شناسی, سقط جنین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.