بررسی میکروبی بستن یهای سنتی و آب میو ههای دست ساز در واحدهای صنفی قنادی و آب میوه فروشی شهر بجنورد در تابستان ۸۶ و ۸۷

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-2-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل نعیم آبادی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

رضا میرزایی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

احمد یزدانی

معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

محمد رضا آرمات

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

میثم بطالبلوئی

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

مریم یار احمدی

، دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: بستنی سنتی محصول غذایی است که در فصول گرم سال به فراوانی توسط مراکز صنفی به طور معمول غیر بهداشتی تهیه و عرضه م یشود. این تحقیق با هدف تعیین فراوانی کلی فرم، استافیلوکوک ارئوس، اشرشیاکلی در نمونه های بستنی های سنتی و آبمیو ههای دست ساز شهر بجنورد و همچنین تعیین ارتباط بین میزان آلودگی و بهداشت فردی، بهداشت ساختمانی انجام گرفت. روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و به صورت مقطعی می باشد که در آن ۲۰ مرکز تهیه و توزیع بستنی های سنتی غیر پاستوریزه و همچنین ۸ مرکز آبمیوه فروشی های سنتی شهر بجنورد در تابستان سال ۸۶ و ۸۷ مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از فرمول های آمار توصیفی و همچنین آزمو نهای من ویتنی تحلیل گردید. یافته ها: این پژوهش نشان داد که میزان آلودگی میکروبی در مرکز تهیه و توزیع بستنی های سنتی برای اشرشیاکلی ۵۸ درصد،کلی فرم ۹۵ درصد و استافیلوکوک ارئوس ۸۰ درصد بود. بین میزان تحصیلات، نمره بهداشت فردی، نمره لوازم و نمره بهداشت ساختمانی با آلودگی میکروبی با کلی فرم در بستن یها تفاوت معنی دار مشاهده نگردید ( ۲۸ / P=۰ ). در مورد آبمیوه های مصرفی در سطح شهر مشخص شد که حدود ۷۰ درصد نمونه ها آلوده به اشرشیاکلی و ۹۴ درصد نمونه ها آلوده به کلی فرم و ۹۰ درصد نمونه ها آلوده به استافیلوکوک بودند. نتیجه گیری: با توجه به میزان آلودگی موجود در بستنی ها و آبمیو هها ضروری است تا با ارتقاء شاخ صهای بهداشتی میزان آلودگی های موجود را کاهش داده و زمینه را برای تبدیل وضعیت تهیه و توزیع بستنی از سنتی به صنعتی را فراهم آورد.

کلیدواژه ها

Microbial contamination, Traditional closures, Juicer, Individual health, واژگان کلیدی: آلودگی میکروبی, بستن یهای سنتی, آبمیوه های دست ساز, بهداشت فردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.