بررسی عوارض پری ناتال منجر به زردی نوزادی در بیمارستان قائم(عج) مشهد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بسکابادی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علی خاکشور

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

فاطمه خراشادی زاده

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

معصومه طاهرپور

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

حبیب اله اسماعیلی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

چکیده زمینه و هدف: زردی شایعترین یافته فیزیکی در هفته اول بعد از تولد می باشد که بدلیل عوارض جدی آن مثل کرنیکتروس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شناسایی عوامل زمینه ساز زردی در دوره پری ناتال می تواند سبب تشخیص و درمان سریع آن گردد. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی عوامل زمینه ساز شناخته شده زردی در دوران پری ناتال انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه مقطعی یک گروهه بر روی ۱۴۰ نوزاد مبتلا به زردی در بیمارستان قائم (عج) مشهد در سال ۱۳۸۹ انجام شد. نمونه ها به روش غیر احتمالی مبتنی بر هدف انتخاب شدند. بطوریکه پس از تایید بروز زردی در نوزاد بر اساس تشخیص متخصص اطفال و نتایج آزمایشگاهی اطلاعات دموگرافیک مادر، مشخصات نوزاد و همچنین مشکلات و عوارض پری ناتال بر اساس پرسشنامه پژوهشگر ساخته ثبت گردید. یافته های این مطالعه از طریق نرم افزار SPSS۱۱.۵ و تستهای آماری توصیفی و تحلیلی مثل فراوانی، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه اکثر نوزادان پسر (۶۳ درصد)، نوزادان رسیده و دارای وزن طبیعی بوده (۹۰درصد) و به روش طبیعی (۶۲ درصد) متولد شده بودند. بیشترین عوارض پری ناتال در نوزادان مبتلا به زردی به ترتیب افزایش فشارخون در مادر، پره اکلامپسی و دیابت بود. همچنین شدت ابتلا به زردی با جنس نوزاد، سن حاملگی و میزانT۴ ارتباط معنی داری داشت. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که جنس نوزاد، سن حاملگی، میزان T۴ ، افزایش فشارخون در مادر، پره اکلامپسی و دیابت در بروز زردی می توانند نقش ایفا کنند.

کلیدواژه ها

Keywords: Prenatal complications, Neonatal Jaundice, Risk factor, واژه های کلیدی: پری ناتال, پیشگیری, ریسک فاکتورها, زردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.