رابطه مشارکت اجتماعی با رضایت از زندگی در سالمندان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-8-4_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیدرضا برهانی نژاد

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

سید حمید نبوی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

الهام لطفعلی نژاد

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران

فاطمه امینی

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران

طاهره منصوری

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران

چکیده

زمینه و هدف: رضایت از زندگی در سالمندان می تواند تحت تاثیر متغیرهای متعدد از جمله مشارکت اجتماعی آنها باشد. این پژوهش با هدف تعیین رابطه مشارکت اجتماعی با رضایت از زندگی سالمندان شهر کرمان صورت گرفت. مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در آن ۲۰۰ نفر از سالمندان شهر کرمان به روش نمونه در دسترس مورد پرسشگری قرار گرفتند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مشارکت اجتماعی طرح بررسی سلامت جامعه کانادا و پرسشنامه رضایتمندی از زندگی LSI-Z استفاده گردید. برای آنالیز داده ها از شاخص­های توصیفی و نیز برای بررسی ارتباط متغیرها از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، کای دو، تی تست و آنالیز واریانس یک طرفه در محیط نرم افزار SPSS۱۷ استفاده گردید. یافته ها: در بین گویه های مشارکت اجتماعی بیشترین میزان مربوط به شرکت در مراسمات مذهبی و کمترین مقدار مربوط به انجمن های حرفه ای و اجتماعی مانند شورای محله بود. در خصوص موانع مشارکت اجتماعی نیز بیشترین فراوانی مربوط به بیماری ها و وضعیت سلامتی (۵/۶۷%) بود. از طرفی بیش از نیمی از سالمندان مورد مطالعه از وضعیت رضایت از زندگی متوسطی برخوردار بودند (۱/۵۲%). همچنین بین مشارکت اجتماعی سالمندان مورد مطالعه با رضایت از زندگی رابطه معنی دار وجود داشت (۰۰۳/۰p= ). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که مشارکت اجتماعی نقش مهمی در رضایت از زندگی سالمندان دارد. در نتیجه لزوم توجه به موانع ارتقاء مشارکت اجتماعی آنها از قبیل بیماری های دوران سالمندی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

Aged, social participation, Life satisfaction, سالمند, مشارکت اجتماعی, رضایتمندی از زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.