آگاهی، نگرش، باورها و رفتار دانش آموزان به بیماری ایدز در دبیرستان های استان مازندران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-3-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خانی

مرکز تحقیقات کاربردی سلامت همگانی و توسعه پایدار، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

محدثه بیدار مغزی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

ابراهیم حلاجیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر

، اسفندیار آزاد مرزآبادی

مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله

محمدرضا مجدی

، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مجتبی خضری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

چکیده

چکیده زمینه و هدف: بیماری ایدز، یکی از بزرگترین معضلات بهداشتی در بسیاری از کشورها در قرن بیست و یکم می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین میزان سطح آگاهی، نگرش، باورها و رفتار دانش آموزان به بیماری ایدز در دبیرستان های استان مازندران در طی سال های ۸۸-۱۳۸۶ می باشد. مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. بر اساس اهداف این مطالعه و با بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای ۴۴۰۰ دانش آموز دعوت به مطالعه شدند و بوسیله یک پرسشنامه ۴ صفحه ای توسط همکاران در طرح مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها بوسیله۱۶ SPSS و آزمون مجذور مربعات بررسی شدند. یافته ها: در مجموع ۴۴۰۰ دانش آموز شرکت کننده پرسشنامه تحقیقاتی مطالعه را بطور کامل تکمیل نمودند. این افراد دارای میانگین سنی ۰۴/۱±۹۱/۱۵ سال و محدوده سنی ۱۵ تا ۱۸ سال بوده اند. نیمی از شرکت کنندگان در این مطالعه مرد (۲۲۰۰= n) بوده اند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که اغلب پاسخ دهندگان دارای میزان آگاهی متوسط تا حدی مطلوب در مورد بیماری ایدز بوده اند. محدوده درصد پاسخ های صحیح شرکت کنندگان بین ۲/۸ تا ۳/۹۱ درصد بوده است. اگرچه باورهای غلط در رابطه با این بیماری و راه های ابتلای آن وجود دارد اما اکثر پاسخ دهندگان (۱/۸۲%) دارای نگرش قابل قبول و مثبت بوده اند بطوریکه بر این امر بسیار موافق یا موافق بوده اند که بیماران مبتلا به بیماری ایدز بایستی مانند سایر مردم از حق زندگی اجتماعی از قبیل مثل کار کردن، درس خواندن، و غیره برخوردار باشند. همچنین، (۵/۸۹%) ۳۹۳۸ نفر از پاسخ دهندگان با انجام آزمایش های اساسی برای بررسی از جهت ویروس اچ.آی.وی در خون موافق بودند. نتیجه گیری: با وجود اینکه در خطر بودن دانش آموزان دوره دبیرستان نسبت به انجام رفتارهای پرخطر، این جمعیت متاسفانه به اندازه کافی تحت پوشش برنامه های پیشگیری از عفونت اچ.آی.وی و به تبع بیماری ایدز قرار نگرفته اند.

کلیدواژه ها

Key Words: AIDS, Knowledge, Attitudes, Beliefs, Practices, High school Students, Iran, واژه های کلیدی: بیماری ایدز, آگاهی, نگرش, باورها, رفتار, دانش آموزان دوره دبیرستان, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.