مقایسه تکوین جنین دو سلولی موش پس از هم کشتی با فیبروبلاستهای جنین موش و انسان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-10-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن پاهنگ

Assistant Professor, Department of Anatomy, Faculty of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

سید نورالدین نعمت اللهی ماهانی

Professor, Department of Anatomy, Embryology, Faculty of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

چکیده

مقدمه: سیستم های هم کشتی جنین نشان دادند سلول های مغذی فواید موثری در تکامل جنین قبل از لانه گزینی دارد. در مطالعه حاضر تاثیرات هم کشتی جنین دو سلولی موش با فیبروبلاست های جنین موش (MEF) و فیبروبلاست های جنین انسان (HEF) در دوره قبل از لانه گزینی مقایسه شد. روش کار: جنین های دوسلولی موش که از لوله رحم موشهای Balb / C استخراج شده بودند به طور اتفاقی به سه گروه زیر تقسیم شدند: جنین های گروه کنترل (G۱) به تنهایی و جنین های گروه آزمون اول (G۲) با فیبروبلاستهای جنینی موش وجنین های گروه آزمون دوم (G۳) با فیبروبلاستهای جنینی انسان هم کشتی شدند. همه جنین ها در محیط کشت MEM- α و در شرایط استاندارد انکوباتور زیر پارافین مایع کشت شدند و ارزیابی جنین ها تا مرحله خروج از رونا پلوسیدا (hatching stage) انجام شد و نتایج با آزمون های آماری Mann-Whitney و T-Test آنالیز شد و در همه آزمونها ۰۵/۰ ≤ P حد معنی داری در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد میزان بلاستولاسیون و خروج از زونا پلوسیدا در جنین های گروه G۲ به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. ولی جنین هایی که در گروه G۳ کشت شده بودن اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان ندادند به نظر می رسد فیبروبلاستهای جنین موش با حذف استرس اکسیداتیو و تنظیم متابولیسم سلولی، جنین های دو سلولی موش را در برابر شرایط نامساعد ازمایشگاه محافظت می کند. نتیجه گیری: تکامل جنین دو سلولی موش با استفاه از تک لایه فیبروبلاستی جنینی موش در سیستم هم کشتی و در محیط آزمایشگاه نسبت به فیبروبلاستهای جنینی انسان بهتر است.

کلیدواژه ها

Two-cell Embryo, Co-culture, Mouse Embryonic Fibroblast, Human Embryonic Fibroblast, جنین دوسلولی, هم کشتی, فیبروبلاست جنینی موش, فیبروبلاست جنینی انسان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.