اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ( ACT ) بر تنظیم شناختی هیجان و خود کارآمدی مقابله با مشکلات در افراد وابسته به مصرف مواد تحت درمان با متادون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-10-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جهانگیری

Assistant Professor of Psychology and Consultation, Payame Noor University, Tehran, Iran

ملیحه شیردل

Ph.D. Student, Islamic Azad University, Bojnourd Branch, Young Researchers Club, Bojnourd, Iran

سونیا قره چورلو

Master of General Psychology Teacher of Payame Noor University of Bojnourd

چکیده

مقدمه: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم شناختی هیجانی و خودکار آمدی مقابله با مشکلات در مردان وابسته به مواد تحت درمان با متادون می باشد. روش کار: پژوهش حاضر به شیوه شبه آزمایشی ( پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مردان وابسته به مصرف مواد شهر بجنورد بود که تحت درمان با متادون قرار گرفته بودند . نمونه مورد نظر شامل ۳۰ مرد بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس بصورت تصادفی در دو گروه گروه کنترل و گروه آزمایش تقسیم شدند. از گروه آزمایش خواسته شد تا ۱۰جلسه در جلسات گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار بگیرند ولی گروه کنترل در معرض فعالیتی قرار نگرفتند. در انتهاء هر دو گروه همزمان تحت پس آزمون توسط پرسشنامه های خودکار آمدی در مقابل مشکلات و تنظیم شناختی هیجانی قرار گرفتند. داده ها بوسیله تحلیل کوواریانس چند متغییری تحلیل شد. یافته ها: یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، باعث افزایش نمرات خرده مقیاس رویکرد مسئله مدار خودکار آمدی و خرده مقیاس های تنظیم شناختی هیجان ( تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر روی برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت ، پذیرش و اتخاذ دیدگاه ) بطور معناداری(P ۰/۰۰۱) گردیده است. نتیجه گیری: از طریق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودکار آمدی و تنظیم شناختی هیجان معتادان تحت درمان متادون می توان کمک کرد.

کلیدواژه ها

Acceptance and Commitment therapy, Cognitive emotional Regulation, Self-efficacy in struggling with problems, درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد, تنظیم شناختی هیجان, خودکار آمدی در مقابل مشکلات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.