بررسی مشخصات بالینی و میکروب شناسی نوزادان دچارکنژنکتیویت اکتسابی بستری در بیمارستان کوثر شهر قزوین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-10-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سمیعی راد

Associate Professor of Pathology, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

آمنه باریکانی

Associate Professor of Social Medicine, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

محمد هاشم آبادی

General Practitioner, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

محمد صوفی آبادی

Associate Professor of Physiology, Cellular and Molecular Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

چکیده

مقدمه: کنژنکتیویت التهاب ملتحمه چشم است. کنژنکتیویت عفونی یکی از بیماریهای شایع چشمی نوزادان می باشد هدف این مطالعه بررسی مشخصات بالینی و میکروب شناسی کنژنکتیویت اکتسابی در نوزادان بستری در بیمارستان کوثر شهر قزوین بود. روش کار: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر ، ۶۴۲ نوزاد دچار کنژنکتیویت با کشت مثبت میکروبی که از اسفند ۱۳۸۶ تا اسفند ۱۳۹۴ در بیمارستان کوثر بستری شده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، بالینی و نمونه های آزمایشگاهی (کشت و رنگ آمیزی گرم ترشحات) جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS ویرایش۱۹ استفاده شد.. یافته ها: یافته ها نشان داد که شروع کنژنکتیویت در هفته اول بوده و بروز کنژنکتیویت در بین نوزادان متولد شده به روش های سزارین و نارس بیشتر می باشد. شایع ترین ارگانیسم های حاصل از کشت نمونه های ترشحات چشمی شامل : استافیلوکک طلایی مقاوم به متی سیلین (۲۶%)، حساس به متی سیلین (۱/۵%) و استافیلوکک اپیدرمیدیس (۶/۱۲%) ، کلبسیلا (۳/۲۲%) ، اشریشیا کلی (۲/۱۶%) ، انتروباکتر (۶/۱۳%) بود. نتیجه گیری: بر اساس مطالعات کنژنکتیویت چرکی بیماری شایع چشمی در نوزادان بستری است لذا توجه بیشتر به آن و پیگیری برنامه های مراقبت های بهداشتی و تحقیقاتی در جهت کاهش میزان این بیماری اهمیت دارد.

کلیدواژه ها

Neonatal Conjunctivitis, Microbiology, Neonate, کنژنکتیویت نوزادی, میکروب شناسی, نوزاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.