ارتباط شاخص های تن سنجی با نگرش نسبت به فعالیت های ورزشی در دانش آموزان مقطع متوسطه استان خراسان شمالی در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-10-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طاهری چادرنشین

Assistant Professor of Exercise Physiolgy, Department of Sport Sciences, University of Bojnord, Bojnord, Iran

محمدرضا اسماعیلی

PhD student of Sport Manangement, Department of Sport Management, Sport Science Research Institute, Tehran, Iran

فرشته پوت افکند

MSc Student of Exercise Physiology, Department of Sport Sciences, University of Bojnord, Bojnord, Iran

حامد سالاری

Instructor of Sport Management, Department of Sport Sciences, University of Ardakan, Ardakan, Iran

میثم علی پورراز

MSc Student of Exercise Physiology, Department of Sport Sciences, University of Bojnord, Bojnord, Iran

محسن توکلی

Assistant Professor of Sport Manangement, Department of Sport Sciences, Islamic Azad University, Bojnurd Branch, Bojnurd, Iran

چکیده

مقدمه: ادراک و نگرش افراد نسبت به مزایای شرکت در فعالیت بدنی و ورزشی، عاملی اثرگذار بر تصمیم گیری های آنان در مشارکت در فعالیت منظم و سلامت محور است. لذا، هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط شاخص های  تن سنجی با نگرش نسبت به فعالیت های ورزشی در دانش آموزان مقطع متوسطه استان خراسان شمالی بود. روش کار: جامعه آماری این پژوهش مقطعی که از نوع توصیفی تحلیلی بود را دانش آموزان مقطع متوسطه ی اول و دوم تحصیلی استان خراسان شمالی تشکیل می دادند که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد ۷۴۸ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای هر دانش آموز شاخص های نمایه توده بدنی (BMI)، نسبت دور کمر به باسن (WHR) و درصد چربی بدن (BFP) اندازه گیری شد. همچنین، نگرش به فعالیت ورزشی نیز با استفاده از پرسشنامه کوربین اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، t مستقل، همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح ۰۵/۰ > P ارزیابی شدند. یافته ها: یافته های تحقیق حاضر نشان داد که ۸/۱۳ درصد از دانش آموزان وضعیت اضافه وزن و ۶/۹ درصد در وضعیت لاغری قرار دارند. همچنین، سطح WHR و BFP دختران دانش آموز با بالا رفتن سن افزایش یافت. علاوه بر این، بین نگرش به فعالیت های ورزشی با شاخص های تن سنجی دانش آموزان رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰ = P). نتیجه گیری: این نتایج بیانگر لزوم ارائه برنامه های مناسب جهت کنترل و پیشگیری از شیوع چاقی و توجه به نگرش به فعالیت های ورزشی به عنوان یکی از راه حل های کاهش میزان مشکلات اضافه وزن و چاقی دانش آموزان می باشد.

کلیدواژه ها

Body Mass Index, Waist to Hip Ratio, Body Fat Percent, نمایه توده بدن, نسبت دور کمر به باسن, درصد چربی بدنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.