حمایت از حریم خصوصی در کشف جرائم مشهود

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی، دوره: 54، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JJFIGHL-54-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا میرزازاده

دانش آموخته دکتری فقه و حقوق جزا دانشگاه شهید مطهری (ره)

سید محمد صادق موسوی

دانشیار فقه و حقوق خصوصی دانشگاه شهید مطهری (ره) تهران؛

چکیده

مقنن در توضیح «عنوان جرم مشهود» موضوع ماده ۴۵ قانون آ.د.ک، به ذکر مصادیق آن پرداخته و ضابطه تعریف شده دقیقی معین ننموده تا در بر خورد ضابط با موارد مشکوک بر اساس آن به «اصل اولیه» عمل شود؛ لذا به طریق استدلالی با تکیه بر اطلاق ادله لفظی حریم خصوصی، فتوای امام خمینی در فرمان هشت ماده­ای ایشان و با مداقه در مواد ۵۶ و ۵۷ ، اصل اولیه در برخورد ضابط با جرائم مشهودی که خلاف امنیت و آسایش عمومی بودن آنها مورد تردید است، عدم پیگیری و گزارش آن خواهد بود و چنین جرائمی حسب ضابطه «لزوم در علن بودن جرم»، یا مشهود محسوب نمی شوند و یا با معیار «مورد رویت بودن» در هر مکانی، مشهودند، اما قوانین جرم مشهود بر آنها جاری نمی شود و اثر اعمال ضابطین در آنها غیر شرعی و مشمول تحصیل دلیل از طریق نامشروع می باشد .

کلیدواژه ها

آسایش عمومی, امنیت عمومی, جرم مشهود, حریم خصوصی, فرمان هشت ماده ای امام خمینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.