بررسی فقهی حقوقی نقش طلاق عاطفی در زوال احصان زوجین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی، دوره: 54، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JJFIGHL-54-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله بهمن پوری

استادیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه یاسوج

نجمه زکی خانی

دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه یاسوج

ظهراب روستا

دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه یاسوج

چکیده

طلاق عاطفی از منظر روانشناسان به جدایی اعلام نشده، گفته می­شود که در نتیجه آن با گسست روابط عاطفی زوجین، امکان تمتع جنسی از یکدیگر زائل می­شود. این نوع از طلاق در فقه و حقوق رسمیت ندارد اما احکام فقهی و حقوقی می­تواند بر آن مترتب شود. از نگاه فقهی در باب زنا با شرایطی به مرد زن­دار، محصن و به زن شوهردار، محصنه گفته می­شود که اشاره به امکان تمتع جنسی زوجین از یکدیگر در تحقق احصان دارد. ماده ۲۲۷ قانون مجازات با مقرر نمودن این ملاک به مصادیقی در زوال احصان اشاره می­کند که با وجود آن امکان تمتع میسر نیست. پژوهش حاضر درصدد تبیین نقش طلاق عاطفی در زوال احصان است. فرض این است که جدایی عاطفی از مصادیق سقوط احصان می­باشد که می­تواند در تعیین حکم، نقش داشته باشد.

کلیدواژه ها

احصان, امکان تمتع, زوال احصان, طلاق عاطفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.