سیاستگذاری فرهنگی و رسانه های اجتماعی جدید در جمهوری اسلامی ایران؛چالشها و راهکارها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله پژوهشهای سیاسی و بین المللی، دوره: 8، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JPIR-8-33_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

سیاستگذاری فرهنگی و رسانه­های اجتماعی جدید در جمهوری اسلامی ایران؛ چالش­ها و راهکارها دکتر مسعود مطلبی[۱]- اردشیر کاظمی[۲] - حوریه امجدی[۳] در کنار رسانه­های کلاسیک و متعارف، رسانه­های اجتماعی جدید در فضای مجازی حضور بسیار جدی و پررنگی در زندگی شهروندان ایرانی دارند و روز به روز بر حوزه تاثیر گذاری آنها افزوده می­شود. بر همین اساس و با توجه به نقش تاثیرگذار این نوع از رسانه­ها بر تمامی اعضای جامعه و به ویژه نسل های کنونی، هدف اصلی این نوشتار بررسی و تبیین سیاست­گذاری فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران نسبت به این نوع از رسانه­ها است. در چنین شرایطی و در پاسخ به چگونگی کیفیت سیاستگذاری فرهنگی نسبت به رسانه­های اجتماعی جدید و تبعات اجتماعی- فرهنگی آنها، این فرضیه مطرح می­شود که بنظر می­رسد برنامه ریزان فرهنگی هنوز در ایران نتوانسته­اند سیاستگذاری فرهنگی مناسب و تاثیرگذاری برای این محیط طراحی کنند. در واقع رسانه­های اجتماعی جدید در فضای مجازی در کشور به صورت رها و غیرقابل کنترل به راه خود ادامه می دهند و هنوز بعد از گذشت سال­های زیاد از ورود اینترنت به کشور یک برنامه جامع برای بهره گیری از آن طرح ریزی نشده است. بر این اساس سیاستگذاران فرهنگی کشور برای مواجهه فعالانه و خردمندانه باید به فهم روز آمد و واقع بینانه­ای از فضای مجازی نائل شوند و سپس سازوکارهای سیاستگذاری متناسب با فضای جدید را طراحی نمایند [۱] - استادیار و عضو هیئت علمی، گروه علوم سیاسی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران mmtph۲۰۰۶@yahoo.com                              [۲] - دانشجوی دکتری علوم سیاسی، گرایش سیاستگذاری عمومی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران [۳] - دانشجوی دکتری علوم سیاسی، گرایش سیاستگذاری عمومی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

کلیدواژه ها

رسانه های اجتماعی جدید, فضای مجازی, شبکه های اجتماعی, سیاستگذاری فرهنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.