تروریسم و افراط گرایی در خاورمیانه: ظهور داعش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله پژوهشهای سیاسی و بین المللی، دوره: 8، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JPIR-8-33_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

تروریسم و افراط گرایی در خاورمیانه: ظهور داعش محمد غلامی[۱]- دکتر اسماعیل شفیعی سروستانی[۲]- سعید محمدی[۳] با تسامح می­توان گفت در جهان امروز پدیده تروریسم به عنوان عاملی محرک برای تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... جایگزین پدیده­های شناخته شده از قبیل انقلابها، جنگها، کودتاها، شورشها و ... شده است و باعث چالش­هایی گردیده است. یکی از ویژگی های برجسته منطقه خاورمیانه بنیادگرایی اسلامی است که تنها بعد نظری ندارد و در پهنه عمل اثرات بسیاری بر این منطقه داشته است. بنیادگرایان، با عناوین مختلف در طول چند دهه اخیر به فعالیت پرداخته اند. بنیاد گرایی و تندروی های افراطی مهمترین موضوع تهدید کننده صلح و امنیت منطقه خاورمیانه می باشد که فهم ماهیت و پیچیدگی های این پدیده و تاثیر آن در شکل گیری معادلات جدید در خاورمیانه از اهمیت بسزایی برخوردار است. از این رو پرسش بنیانی این است که ظهور و گسترش داعش و افراط گرایی تروریسم در خاورمیانه چه مبنایی دارد؟ داعش یکی از گروه های بنیادی است که با پیشروی­هایی که در خاورمیانه انجام داده شرایط منطقه را به یک معادله چند مجهولی تبدیل نموده است. این نوشتار با بررسی تروریسم و افراط گرایی در خاورمیانه درصدد است تا به بررسی ظهور و گسترش داعش و افراط­گرایی تروریسم درخاورمیانه و نحوه تقویت جریان داعش در سطوح ذهنی، ملی، منطقه­ای و بین­المللی بپردازد. همچنین در پایان راه کارهایی برای مقابله با جریان­های افراطی در خاورمیانه ارائه می­شود [۱] - دانشجوی دکتری روابط بین­ الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، شهرضا، ایران: (نویسنده مسئول)  infogholami۸۵@yahoo.com [۲] - استادیار و عضو هیات علمی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، شهرضا، ایران   esmaeilshafiee@yahoo.com [۳] - دانشجوی دکتری روابط بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، شهرضا، ایران   Smohammadi۱۹۹@gmail.com

کلیدواژه ها

تروریسم, افراط گرایی, داعش, خاورمیانه, امنیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.