مدیریت زراعی رقم آنام
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: مجله شالیزار، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR-RFJ-2-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 178
نویسندگان
بخش اصلاح و تهیه بذر- موسسه تحقیقات برنج کشور- رشت-گیلان
مدیر مسئول نشریه شالیزار و رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور
دانشیار موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. رشت. ایران
موسسه نحقیقات برنجف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت ایران
موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور- استادیار
محقق موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
کارشناس ارشد موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. رشت، ایران.
کارشناس موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و توریج کشاورزی. رشت. ایران
کارشناس موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. رشت. ایران.
Km۵ Tehran Rd, Rasht, Guilan, Iran
Km۵ Tehran Rd, Rasht, Guilan, Iran
موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
چکیده
در راستای اصلاح ارقام جدید و مشابه ارقام محلی ایرانی، رقم جدید آنام طی یک فرآیند زمانی ۱۵ ساله اصلاح و در سال ۱۳۹۸ معرفی شد. رقم آنام حاصل تلاقی هاشمی× صالح بوده و با عملکرد دانه ۶-۸/۴ تن در هکتار، ضمن برتری نسبت به والدین خود، جزو ارقام زودرس (۱۰۴-۱۰۰ روز) و پاکوتاه محسوب می شود. به طورکلی در خزانه جوی و پشته در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم بذر جوانه دار شده برای هر مترمربع و برای سینی کاشت مقدار ۱۲۰ تا ۱۴۰ گرم بذر جوانه دار شده توصیه می شود. تراکم کاشت در زمین اصلی بین ۲ تا ۳ عدد نشا در هر کپه و فاصله کاشت در روش دستی به صورت ۲۰ سانتی متر بین ردیف و ۱۵-۱۰ سانتی متر روی ردیف توصیه می شود. همچنین کاربرد ۷۵-۹۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار با توجه به ماده آلی خاک ضروری می باشد. رقم آنام نسبت به بیماری بلاست نیمه حساس می باشد. قارچ کش های مناسب برای جلوگیری از خسارت بیماری بلاست شامل تری سیکلازول، ویستا، ناتیوو و وین می باشد. نیاز آبی رقم آنام به دلیل زودرس بودن نسبت به ارقام اصلاح شده میان رس تا دیررس، بدون در نظر گرفتن آب مورد نیاز برای آماده سازی زمین، بسیار کم بوده (۴۵۰۰ مترمکعب) است. برای کنترل و جلوگیری از کرم ساقه خوار برنج از تریکوکارت حاوی زنبور تریکوگراما، حذف پنجه های آلوده، دیازینون گرانول ۵ یا ۱۰ درصد، پادان گرانول ۴ درصد و ریجنت ۲/۰ درصد کاربرد دارد. علف کش های مناسب شامل بوتاکلر، پرتیلاکلر و کانسیل سه تا هفت روز پس از نشاکاری و قبل از دوبرگی شدن علف های هرز برای کنترل سوروف توصیه می شود.کلیدواژه ها
آنام, بذر, برداشت, دستورالعمل زراعی, خزانه, کوداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.