راهکار خروج از چالش سنت و تجدد؛ گفتمان جمهوری اسلامی امام خمینی(ره)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله پژوهشهای سیاسی و بین المللی، دوره: 9، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_JPIR-9-35_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 20
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

راهکار خروج از چالش سنت و تجدد؛ گفتمان جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) حجت اله بهرکشکول[۱]- دکتر علیرضا گلشنی[۲]- دکتر احمد آذین[۳] چکیده: رابطه سنت و تجدد بیش از یک قرن است که به مناقشه­ای بزرگ در تاریخ ایران و به یکی از چالش­های اساسی بر سر راه توسعه و نوسازی کشور از جنبه­های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تبدیل شده است و به این دلیل به دنبال ارائه راهکار خروج از چالش سنت و تجدد برآمده­ایم. ارائه توصیفی دقیق، نظامند و متفاوت از چرایی هژمونیک شدن گفتمان سیاسی امام خمینی در ایران و بررسی عوامل سیاسی، رویه­های طرد و برجسته سازی و در دسترسی و اعتبار گفتمان امام خمینی در قیاس با سایر گفتمان­های موجود در جامعه ایران، نشان از اهمیت این گفتمان در ارائه راهکار نهایی خروج از چالش می­باشد. رویکردهایی که بعد از انقلاب مشروطه (۱۳۸۵ش) در جامعه ایران نسبت به تجدد به وجود آمده­اند را در قالب گفتمانهای متعددی که شکل می­گیرند مورد بررسی قرار داده و در نهایت با توجه به رویکرد ابتکاری و تاسیسی امام خمینی(ره) گفتمان ایشان در قالب گفتمان جمهوری اسلامی که با توجه به مفصل بندی آن ترکیبی متوازن از وجوه سنت و تجدد در آن دیده می­شود به عنوان راهکار اساسی و نهایی خروج از چالش ارائه می­شود. گفتمان جمهوری اسلامی در واقع دارای ترکیبی نو و وجوهی تاسیسی- تلفیقی می­باشد که حول دال مرکزی اسلام سیاسی فقاهتی در قالب ولایت فقیه مفصل بندی شده است. با توجه به این دال مرکزی که در واقع تاسیس و تلفیقی متوازن از عناصر سنتی و مدرن است سایر مفاهیم و عناصر اندیشه ایشان قابل درک و فهم است.    واژگان کلیدی: سنت، تجدد، گفتمان، جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره)   [۱] - دانشجوی دکتری، علوم سیاسی،گروه علوم سیاسی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، اصفهان، ایران hbahrekashkool@yahoo.com [۲] - دانشیار و عضو هیئت علمی، گروه علوم سیاسی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، اصفهان، ایران: نویسنده مسئول agolshani۴۱@yahoo.com [۳] - استادیار و هیئت علمی، گروه علوم سیاسی،واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، اصفهان، ایران dr.azinahmad@gmail.com

کلیدواژه ها

سنت, تجدد, گفتمان, جمهوری اسلامی, امام خمینی (ره)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.