An Economist Intelligence Unit white paper written sponsored by Agilent Technologiesl
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: ششمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
- کد COI اختصاصی: CIMRDC06_084
- زبان مقاله: انگلیسی
- تعداد مشاهده: 2461
نویسندگان
مرکز تحقیقات شرکت صنعتی نیرو محرکه واحد تحقیقات و برنامه ریزی
چکیده
کشور ایران علیرغم داشتن منابع انسانی ارزشمند و توانا، قرار داشتن در جایگاه مناسب در عرصه علم و فناوری منطقهای، داشتن منابع طبیعی سرشار، بازار فروش مناسب با بیش از 70 میلیون نفر جمعیت، وجود بسترهای سخت افزاری مناسب و قرار گرفتن در موقعیت استراتژیک جغرافیایی منطقه، در عرصه فعالیتهای تحقیق و توسعهای ضعیف عمل کرده است. یکی از دلایل عمده این عملکرد ضعیف عدم وجود فضای رقابتی سالم در عرصه اقتصادی کشور میباشد واقعیت این است که در کشور ما بیش از 70درصد اهرمهای اقتصادی کشور در اختیار دولت قرار دارد. تجارب جهانی نشان دادهاند که الگوی اقتصاد دولتی ناکارآمد است و دولت نمیتواند از منابع و پتانسیلهای موجود به درستی بهره برداری کند. واقعیت این است که دولت باید تصدیگری خود را در اکثر حوزهها خصوصاًَ حوزه اقتصادی به مردم واگذار کند و نقش خود را به نظارت سالم و جامع تعمیم بخشد. ورود به WTO نیز از فاکتورهای مهم برای ایجاد یک فضای رقابتی سالم جهت بالندگی مقوله تحقیق و توسعه در کشور است. از دیگر عوامل مؤثر در نهادینه شدن تحقیق و توسعه اعتقاد مدیران بخشهای مختلف به پژوهش است. نظر سنجی حاضر از 104 تن از مدیران ارشد اجرایی کمپانیهای معتبر جهان مؤید این است که اعتقاد مدیران به توسعه و ارتقاء فعالیتهای تحقیق و توسعهای پس از کاهش قیمت و ارتباط خوب با مشتریان یکی از مهمترین استراتژیهای کمپانیهای مطرح جهان است. امروزه هدف گذاری در زمینه توسعه دیگر فقط در درون مرزهای کشور جای نمیگیرد. آهنگ جهانی شدن تحقیق و توسعه سالهاست که به صدا درآمده است، ما نیز باید تلاش کنیم که در این عرصه جایگاه مناسب خود را بدست آوریم. افتخارات کسب شده در زمینه نانوتکنولوژی، سلولهای بنیادی و انرژیهستهای در کشور ثابت میکند که چه مقدار مسئله اعتقاد مدیران میتواند برای دسترسی به اهداف بلند و به ظاهر دستنیافتنی مؤثر باشد. ایران در زمینههای نانوتکنولوژی، سلولهای بنیادی و انرژیهستهای در تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کرد و امروزه ثمره آن را نیز با افتخار تمام مشاهده میکند. امید است که اعتقاد مدیران ارشد کشورمان در دیگر زمینهها نیز بارور شود و روزگاری نه چندان دور شاهد ظهور این چنین افتخاراتی در دیگر عرصههای علم و فنآوری باشیم.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.