ارزیابی آنتی بادی های ضدتوکسوپلاسما گوندی و میزان غلظت ویتامینD۳ در کودکان دبستانی ۷ تا ۱۸ سال شهرستان بجنورد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-14-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شفیعی

Associate Professo, Vector-Borne Diseases Research Centr, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

حبیبه سادات شاکری

Associate Professor, Department of Internal Medicine, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

چکیده

مقدمه: توکسوپلاسما گوندی تک یاخته انگلی با شیوع نسبتا زیاد در جوامع انسانی است. به دلیل کمبود اطلاعات در زمینه عفونت توکسوپلاسموزیس در کودکان سنین مدرسه در بجنورد، مطالعه حاضر شیوع سرمی توکسوپلاسموزیس را در دانش آموزان سنین مدرسه و میزان کمبود ویتامین D۳ را در آن ها در بجنورد به طور هم زمان بررسی کرد. روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، شیوع سرمی آنتی بادی های ضدتوکسوپلاسما گوندی به روش الیزا در بین ۳۶۱ دانش آموز ساکن شهر بجنورد بررسی و میزان ویتامین D۳ در این دانش آموزان ارزیابی شد. یافته ها: از ۳۶۱ نفر شرکت کننده در این مطالعه، ۱۷۵ نفر (۵/۴۸ درصد) پسر و ۱۸۶ نفر (۵/۵۱ درصد) دختر بودند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۷ تا ۱۸ سال بود. ۲۲ نمونه (۶ درصد) آنتی بادی IgG داشتند. هیچ موردی از آنتی بادی IgM مشاهده نشد. بین آلودگی به توکسوپلاسما گوندی و سن، جنسیت افراد شرکت کننده، محل سکونت و داشتن تماس با گربه رابطه آماری معنی داری در این مطالعه مشاهده نشد (۰۵/۰P> ). کمبود ویتامین D۳ تنها در ۸ دانش آموز با آنتی بادی ضدتوکسوپلاسما مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد شیوع توکسوپلاسموزیس در بین کودکان سنین مدرسه در بجنورد نسبتا کم است. با این حال کمبود ویتامین D۳ در افراد مبتلا به توکسوپلاسموزیس مشاهده شده است. برنامه های کنترلی و آموزش بهداشت در راستای پیشگیری از توکسوپلاسموزیس در کودکان ضروری است.

کلیدواژه ها

Bojourd, ELISA, School children, Seroprevalence, Toxoplasma gondii, الیزا, بجنورد, توکسوپلاسما گوندی, شیوع سرمی, کودکان سنین مدرسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.