آزمایش جنگلکاری نهال گردو در جنگلهای مخروبه خزری شمال شهر سمنان در شرایط دیم

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-14-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر شرفیه

Member of Scientific Board, Semnan Agricultural and Natural Resources Research Centre, Seman, I.R. Iran.

حسین سردابی

Member of Scientific Board, Research Institute of Forests and Rangelands,Tehran, I.R. Iran

نجاتعلی سالار

Member of Scientific Board, Semnan Agricultural and Natural Resources Research Centre, P.O. Box ۳۵۱۴۵-۳۱۹, Seman, I.R. Iran.

چکیده

اهداف اجرای این تحقیق در درجه اول حفظ و نگهداری آب و خاک ، جلوگیری از سیلابهای مخرب ، احیای رویشگاهها، ایجاد علاقه و وابستگی برای افراد جنگل نشین و روستاییان ساکن در منطقه از طریق بهره برداری میوه و فروش محصولات جانبی آن می باشد. آزمایش مورد نظر در قالب طرح آماری کرتهای خرد شده (Split plots) و سه تکرار اجرا شده است. تیمارهای اصلی شامل سه مبدا بذر گردو و تیمارهای فرعی شامل سه روش حفظ آب و خاک متشکل از شاهد، بانکت هلالی و مالچ ریزی با کاه و کلش گندم می باشد. در نهایت مناسبترین مبدا گردو و روش حفظ و نگهداری نزولات آسمانی به عنوان الگو جهت اجرا در شرایط اقلیمی محل آزمایش و سایر مناطق مشابه، توصیه می گردد. نتایج بدست آمده پس از پنج سال اجرای آزمایش نشان می دهد که نهالهای تحت تیمار فرعی مالچ نسبت به دو تیمار دیگر از نظر رشد و درصد زنده مانی، برتری چشمگیری داشته اند، اما میان مبداهای گردو اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

forest plantation, Juglans regia, Mulch, Semnan, rehabilitation management

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.