جهانی شدن تحقیق و توسعه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
  • کد COI اختصاصی: CIMRDC06_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم رضایی

کارشناس دفتر توسعه امور علوم و فناوری – سازمان مدیریت و برنامه ریزی

چکیده

جهانی شدن فرآیندی است که تمام مسائل جهان را تحت تأثیر قرار داده است. کم رنگ شدن مرزهای جغرافیایی، قدرتمند شدن سازمان‌های تجاری از جمله WTO ، افزایش جریان‌های سرمایه‌ای، تقسیم‌بندی کشورهای جهان براساس میزان تولید علم و بهره‌مندی از آن و... سبب شده که کشورهای جهان جهت پویایی اقتصادی در زمینه‌های مختلف با همدیگر رقابت سختی داشته باشند. لذا اقتصاد از کارگر و سرمایه محور به دانش محور تغییر کرد و کشورها سعی می‌کنند از طریق تولید علم و تبدیل آن به فناوری برتر به شکوفایی اقتصادی برسند. یکی از شاخص‌های اقتصاد پایدار، R&D است. R&D منجر به اقتصاد چند محصولی می‌شود. که از ثبات بیشتری برخوردار است. به همین دلیل کشورهای پیشرفته صنعتی و اخیراً کشور چین حداکثر سرمایه‌گذاری در بخش R&D کرده‌اند. این امر در هزاره سوم بُعد جهانی به خود گرفته به عبارت دیگر در دهه‌های گذشته عاملان سرمایه‌گذاری در بخش R&D، در بعد جهانی فعالیت می‌کنند. در این مقاله ضمن بررسی روند جهانی شدن R&D و اهمیت آن، بر وضعیت R&D ایران را بررسی می‌شود.

کلیدواژه ها

جهانی شدن، R&D، شرکت‌های چند ملیتی بین‌المللی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.