Improving hybrid outranking methods for porphyry Cu potential mapping, a case study in Chahargonbad region

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه زمین و آمار، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEAST-1-1_002
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Shokouh Riahi

School of Mining Engineering, College of Engineering, University of Tehran, Iran

Abbas Bahroudi

Mining Engineering, College of Engineering, University of Tehran, Iran;

Maysam Abedi

School of Mining Engineering, College of Engineering, University of Tehran

Soheila Aslani

School of Mining Engineering, College of Engineering, University of Tehran,, Tehran, Iran

چکیده

هدف از این مطالعه ارائه روشی برای محدود سازی بهینه محدوده مورد بررسی می باشد، برای این منظور، لایه های اطلاعات اکتشافی شامل زمین شناسی، خطواره ها، دورسنجی، ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی مربوط به محدوده برگه ۱:۱۰۰۰۰۰ چهارگنبد جهت تهیه نقشه پتانسیل یابی قابل اطمینان توسط روش های جدید و کاربردی ترکیبی داده محور و دانش محور، وزن دهی و با یکدیگر تلفیق شدند. ابتدا تمام داده ها و اطلاعات اکتشافی موجود با استفاده از روش های مناسب مورد پردازش قرار گرفتند و لایه های اطلاعاتی سنگ شناسی، گسل ها و خطواره، ژئوفیزیک، ژئوشیمی و آلتراسیون ها تهیه شدند. پس از آن هر کدام از لایه ها مورد ارزیابی و اعتبار سنجی قرار گرفتند و با یکدیگر تلفیق شدند تا نقشه نهایی مربوط به پتانسیل یابی مس پورفیری در محدوده تهیه شود. برای ارزیابی و صحت سنجی هرکدام از لایه های اطلاعاتی و نقشه های به دست آمده از روش های ترکیب اطلاعات و رتبه بندی از روش های داده محور فرکتال عیار-مساحت و پیش بینی-مساحت استفاده شد. همچنین دو روش هیبریدی فازی گاما و روش رتبه بندی تصمیم گیری چند معیاره MOORA به کارگرفته شده جهت به دست آوردن نقشه نهایی پتانسیل یابی مس پورفیری نیز مورد صحت سنجی و ارزیابی توسط نمودار پیشبینی-مساحت قرار گرفتند. نتایج حاصل برای روش تلفیقی فازی گاما ۷۱ درصد از کانسارهای شناخته شده در ۲۹ درصد از منطقه مورد مطالعه و برای مدل پتانسیل یابی MOORA، ۷۷ درصد از کانسارهای شناخته شده در ۲۳ درصد از منطقه مورد مطالعه، پیش بینی شدند. بنابراین، روند انجام شده در این مطالعه میتواند برای مدلسازی پتانسیل معدنی برای اکتشاف یک نوع کانسار خاص مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.