بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر خودپنداره تحصیلی دانش آموزان در درس فارسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 5، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-5-57_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیکا تقوایی

کارشناسی فارسی تربیتی دانشگاه فرهنگیان، پردیس زینب کبری (س) اراک

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر خودپنداره تحصیلی دانش آموزان در درس فارسی انجام شد. روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و طرح آن به صورت پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. در پژوهش حاضر جامعه آماری عبارت است از کلیه دانش آموزان دختر اراک در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ می باشد. در پژوهش حاضر، از روش تصادفی خوشه ای برای نمونه گیری استفاده شد. در این روش، دو مدرسه ابتدایی در اراک به طور تصادفی انتخاب شدند و سپس دو کلاس از این دو مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شدند. یک کلاس به عنوان گروه آزمایش و دیگری به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. در گروه آزمایش، مطالب درس فارسی با رویکرد یادگیری مشارکتی آموزش داده شد، در حالی که گروه کنترل مباحث فارسی را به شیوه سنتی دریافت کردند. قبل از شروع آموزش، به منظور رعایت اصول اخلاقی، از شرکت کنندگان در پژوهش، به صورت کتبی رضایت نامه ای دریافت شد. در این پژوهش، دو مدرسه ابتدایی در اراک به صورت تصادفی انتخاب شدند و از هر مدرسه یک کلاس به صورت تصادفی انتخاب شد. یک کلاس به عنوان گروه آزمایش و دیگری به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. در گروه آزمایش، مطالب درس فارسی با رویکرد یادگیری مشارکتی آموزش داده شد، در حالی که گروه کنترل مباحث فارسی را به شیوه سنتی دریافت کردند.. پس از اتمام جلسات آزمایشی، از هر دو کلاس پس آزمون، پرسشنامه خود پنداره تحصیلی گرفته شد و نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد رویکرد یادگیری مشارکتی حافظه دانش آموزان را بهبود می بخشد دانش آموزانی که در فرآیندهای یادگیری بصورت فعال شرکت می کنند، بیشتر به یادگیری علاقمند می شوند و توجه بیشتری به مدرسه نشان دهند. و کلاس برای آنها جایی است که دانش آموزان در آن باهم تعامل دارند و این موجب افزایش انگیزش، مشارکت و توجه آنها به یادگیری می شود. همچنین میزان رضایت دانش آموزان را از تجارب یادگیری افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

یادگیری مشارکتی، خودپنداره، تحصیل، دانش آموز، ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.