کنترل سفید بالک جالیز با استفاده از آفت کش های رایج و روغن سیتووت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله ترویجی سبزیجات گلخانه ای، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GHV-2-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه اشتری

عضو هیات علمی ، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،

چکیده

چکیده:سفید بالک جالیز یکی از مهم ترین آفت های محصولات گلخانه ای کشور محسوب می شود. گوجه فرنگی نقش مهمی در اقتصاد گلخانه داران ایفا می کنند. یکی از متداول ترین روش های کنترل این آفت، استفاده از آفت کش ها می باشد. این آفت به دلیل تعدد نسل به شدت در مقابل آفت کش ها مقاومت نشان داده است. لذا با توجه به مصرف تازه خوری محصولات گلخانه ای، لازم است از آفت کش های کم خطر و جایگزین کردن آن ها با روغن ها به جهت کاهش مصرف سموم و حتی افزایش تاثیر آن ها، استفاده نمود. تیاکلوپراید، تیومتوکسام، دینوتفوران، اسپیرومسیفن و پایری پروکسی فن آفت کش هایی هستند که در گلخانه ها مصرف می شوند. با کاربرد این آفت کش ها در کنار روغن سیتووت، با هدف کاهش مصرف سموم و افزایش تاثیر این آفت کش-ها، می توان به کنترل مطلوبی رسید.سفید بالک جالیز یکی از مهم ترین آفت های محصولات گلخانه ای کشور محسوب می شود. گوجه فرنگی نقش مهمی در اقتصاد گلخانه داران ایفا می کنند. یکی از متداول ترین روش های کنترل این آفت، استفاده از آفت کش ها می باشد. این آفت به دلیل تعدد نسل به شدت در مقابل آفت کش ها مقاومت نشان داده است. لذا با توجه به مصرف تازه خوری محصولات گلخانه ای، لازم است از آفت کش های کم خطر و جایگزین کردن آن ها با روغن ها به جهت کاهش مصرف سموم و حتی افزایش تاثیر آن ها، استفاده نمود. تیاکلوپراید، تیومتوکسام، دینوتفوران، اسپیرومسیفن و پایری پروکسی فن آفت کش هایی هستند که در گلخانه ها مصرف می شوند. با کاربرد این آفت کش ها در کنار روغن سیتووت، با هدف کاهش مصرف سموم و افزایش تاثیر این آفت کش-ها، می توان به کنترل مطلوبی رسید.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: آفت کش ها, روغن سیتووت, سفید بالک جالیز, سینرژیسم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.