بهترین میزان مصرف عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در کشت هیدروپونیک توت فرنگی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله ترویجی سبزیجات گلخانه ای، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GHV-3-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا مشایخی

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران

حسین شریفی

محقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان.

چکیده

موفقیت یا شکست در پروژه کشت هیدروپونیک اساسا بستگی به برنامه صحیح مدیریت محلول غذایی آن دارد. برای تعیین بهترین سطوح مصرف عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در محلول غذایی کشت هیدروپونیک گیاه توت فرنگی، آزمایش گلخانه-ای بر روی گیاه توت فرنگی رقم سلوا در بستر حاوی مخلوط کوکوپیت و پرلیت (به ترتیب به نسبت ۷۰ و ۳۰ درصد) اجرا گردید. فاکتورهای موردمطالعه شامل عناصر نیتروژن در سه سطح ۱۰۰، ۱۳۰ و ۱۶۰ میلی گرم در لیتر از منبع نیترات، فسفر در سه سطح ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر از منبع پتاسیم دی هیدروژن فسفات و پتاسیم در سه سطح ۱۹۰،۱۶۰ و ۲۲۰ میلی گرم در لیتر از منبع سولفات پتاسیم بودند. نتایج نشان داد که محلول غذایی دارای ۱۳۰میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۱۰۰ میلی گرم در لیتر فسفر و ۱۶۰میلی گرم بر لیتر پتاسیم، محلول حاوی ۱۳۰میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۷۵ میلی گرم در لیتر فسفر و ۱۹۰میلی گرم بر لیتر پتاسیم و محلول دارای ۱۳۰میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۵۰ میلی گرم در لیتر فسفر و ۲۲۰ میلی-گرم بر لیتر پتاسیم بیشترین تاثیر را بر بهبود عملکرد و شاخص های رشد گیاه دارند. به طورکلی محلول غذایی حاوی ۱۳۰ میلی گرم در لیتر نیتروژن، ۱۶۰ میلی گرم در لیتر پتاسیم و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر فسفر به دلیل تولید توت فرنگی با صفات کمی و کیفی مطلوب و نیز به دلیل پایین تر بودن سطح عناصر غذایی و ایجاد شوری کمتری در محیط کشت، قابل توصیه است.

کلیدواژه ها

توت فرنگی, عملکرد, محلول غذایی, هیدروپونیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.