بررسی خصوصیات ظاهری و تعیین بهترین روش جوانه زنی بذر بنه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-15-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نگهدار صابر

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

محمد فتاحی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

عبدالرضا نصیرزاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

چکیده

به منظور بررسی خصوصیات ظاهری و تعیین بهترین روش جوانه زنی بذرهای درختان بنه و کلخونگ، آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در این طرح دو جمعیت بنه و یک جمعیت کلخونگ مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای اعمال شده در آزمایش تعیین قوه نامیه شامل ۴ سطح سرما، اسید، اسید- سرما و شاهد بود. سایرصفات مورد مطالعه شامل اندازه گیری وزن هزار دانه، تعداد و درصد بذرهای پر وپوک، ابعاد بذر و درصد رطوبت بود. بر اساس نتایج، وزن هزار دانه بذر بنه در فیروزآباد و نیریز به ترتیب ۵/۳۱۴ و ۴/۲۴۳ گرم و بذر کلخونگ ۱۲/۸۷ گرم شد. از نظر خصوصیات ظاهری، بذرهای بنه فیروزآباد به ترتیب  با ۳/۹ ، ۰/۷  و۵/۵ میلیمتر طول، عرض و ضخامت، دارای بیشترین  اندازه بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی بذرهای بنه در شهرستان فیروزآباد با ۷۶ و ۲۰ درصد به ترتیب مربوط به تیمار اسید - سرما و شاهد و در شهرستان نیریز بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی بذرهای بنه به ترتیب با ۵/۶۳ و ۵/۳۸ درصد متعلق به تیمار سرما و اسید بود. براساس این تحقیق در منطقه فیروزآباد، تیمار اسید - سرما با ۷۶ درصد و در منطقه نیریز تیمار سرما با ۵/۶۳ درصد بهترین نتیجه را داشتند.

کلیدواژه ها

بنه, کلخونگ, جوانه زنی, قوه نامیه, تیمار, اسید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.