بررسی کمی وکیفی کشت آزمایشی گونه های بلندمازو, داغداغان و گردو در چمستان (مازندران)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-15-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرمعلی ذبیحی

Research Expert, Agricultural and Natural Resources Research Center of Mazandaran province

کامبیز اسپهبدی

Member of Scientific Board, Agricultural and Natural Resources Research Center of Mazandaran province

سید رضا مصطفی نژاد

Member of Scientific Board, Agricultural and Natural Resources Research Center of Mazandaran province

چکیده

در این تحقیق مشخصه های کمی و کیفی گونه های بلندمازو، داغداغان و گردو مورد بررسی قرارگرفت. نهالهای دو ساله گونه های یاد شده در سال ۱۳۶۲، در قالب طرح تحقیقاتی "کشت گروهی سریع الرشدترین درختان صنعتی ایران و جهان" در قطعات مجزا و در فاصله ۴×۴ متر در ایستگاه تحقیقات جنگل و مرتع چمستان کاشته شد. در سال ۱۳۸۴، از قطعات موجود مشخصه های قطر برابر سینه با دقت میلیمتر، ارتفاع کل، طول تاج، طول تنه و ارتفاع هرس با دقت سانتیمتر مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که زنده مانی بلندمازو در سن بیست و چهار سالگی ۲/۷۳ درصد، زنده مانی داغداغان ۱/۹۷ و زنده مانی گردو ۷/۸۵  درصد بوده است. متوسط ارتفاع سه گونه یاد شده به ترتیب ۶۷/۱۹، ۴۸/۱۱ و ۹۶/۱۵ متر ومتوسط رویش ارتفاعی سالانه بلندمازو، داغداغان و گردو به ترتیب ۹/۸۱ ، ۸/۴۷ و ۵/۶۶ سانتیمتر بدست آمد. متوسط قطر برابر سینه برای بلندمازو ۷/۲۶ سانتیمتر و متوسط رویش قطری آن ۱/۱۱ میلیمتر محاسبه شد. کمیت های یاد شده برای داغداغان ۲/۱۱ سانتیمتر و۷/۴ میلیمتر و برای گردو ۹/۱۷ سانتیمتر و ۶/۷ میلیمتر بود. حجم در هکتار سه گونه بلندمازو، داغداغان و گردو در سال بیست و سوم به ترتیب ۹/۲۸۷، ۴/۳۹ و ۶/۱۲۸ سیلو و رویش حجمی سالانه در هکتار آنها به ترتیب ۵/۱۲، ۶/۱ و ۳۶/۵ سیلو در هکتار برآورد گردید.

کلیدواژه ها

plantation, Oak, nettle tree, walnut, Chamestan, Mazandaran

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.