تاثیر عوامل فیزیوگرافی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی درخت پسته معمولی (Pistacia vera L.) در جنگل های خواجه کلات، استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-17-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم خسروجردی

Assist. Prof., Research Center of Agriculture and Natural Resources of Khorasan Razavi province

هادی درودی

M.Sc. in forestry

طیبه نام دوست

Expert of Research Center of Agriculture and Natural Resources of Khorasan Razavi province

چکیده

این تحقیق در جنگلهای پسته خواجه کلات استان خراسان رضوی و در منطقه ای به وسعت ۶۳۹۳ هکتار انجام شد. با توجه به این که درخت پسته معمولی (Pistacia vera) مقاوم به سرما، خشکی و شوری است و از نظر نیاز به عناصر غذایی نیز گونه ای کم نیاز است، بنابراین از نظر اقتصادی دارای اهمیت قابل توجهی است. در این راستا اقدام به مطالعه این گونه به منظور شناخت بیشتر نیازهای اکولوژیکی آن گردید. در این مطالعه تاثیر عوامل فیزیوگرافی از قبیل جهت، شیب و ارتفاع بر روی برخی ویژگیهای کمی و کیفی این گونه (سطح تاج، زنده مانی و شادابی) بررسی شد. بدین منظور به صورت تصادفی و با استفاده از نقشه ترکیبی (شیب، جهت و ارتفاع) تهیه شده با کمک GIS اقدام به پیاده نمودن ۴۸ قطعه نمونه گردید و در هر یک از قطعات نمونه به روش نمونه برداری با تعداد درخت ثابت مشخصه های موردنظر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که شیب، جهت و ارتفاع تاثیر معنی داری بر مشخصه سطح تاج داشته است. بررسی وضعیت شادابی درختان نیز نشان داد که جهت و شیب دامنه تاثیر معنی داری بر شادابی درختان داشته است. نتایج همچنین نشان داد که شیب، جهت و ارتفاع تاثیر معنی داری بر زنده مانی درختان نداشته است.

کلیدواژه ها

Khaje Kalat forest, Khorasan Razavi, physiographical factors, pistacia vera, viability

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.