تاثیر فاصله کاشت در کمیت و کیفیت جنگل کاری گردو (Juglans regia L.)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-19-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی اکبر رضایی

Assistant Prof., Agriculture and Natural resources Research Center of Mazandaran province

چکیده

با توجه به تاثیر فاصله کاشت نهالکاری ها بر کمیت و کیفیت چوب درختان و به منظور افزایش تولید چوب در جنگل کاری ها، لازم است با انجام آزمایشهایی مناسبترین فاصله کاشت گونه های چوبده تعیین گردد. تحقیق حاضر نیز به منظور بررسی تاثیر فاصله کاشت گردو در قالب آماری بلوک های کامل تصادفی با ۹ تیمار (فواصل کاشت ۶×۶، ۶×۵، ۵×۵، ۵×۴، ۴×۴، ۴×۳، ۳×۳، ۳×۲ و ۲×۲ متر) و با سه تکرار در عرصه ایستگاه تحقیقات جنگل و مرتع چمستان نور به انجام رسید. نتایج ده ساله نشان داد که میانگین قطر برابرسینه و ارتفاع کل و همچنین رویش قطری و ارتفاعی درختان گردو در فواصل کاشت ۲×۲، ۳×۲ و ۳×۳ متر از کمترین مقدار در بین فواصل کاشت نه گانه برخوردار است. همچنین درصد زنده مانی در بین تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی داری است، به طوری که فواصل کاشت کمتر با توجه به تراکم زیاد نهالها از کمترین درصد زنده مانی برخوردارند. نتایج کیفیت نهالها در تیمارها نیز نشان داد که کیفیت پایه ها در فواصل کاشت بیشتر، از سایر تیمارها کمتر بوده است. بنابراین با توجه به نتایج می توان گفت که تا سن ده سالگی فواصل کاشت کمتر از ۴×۳ متر در مورد گردو به منظور زراعت چوب مناسب نمی باشد.

کلیدواژه ها

walnut, wood production, spacing, qualitative, quantitative, Chamestan

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.