آریتمی قلبی در بیماری کوید۱۹

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی ایمنی و بهداشت
  • کد COI اختصاصی: HSEBCNF07_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله یوسفی

کارشناس پژوهشی دانشکده علوم پزشکی بهبهان، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

ابتلاء به کوید۱۹ علاوه بر تاثیر پروتئینهای پوششی ویروس در ایجاد انعقاد درون عروقی و ایجاد عوارض ایسکمی با تاثیر مستقیم ویروس بر سلولهای بافتهای قلبی از جمله میوکارد میتواند تهدید کننده حیات باشد. عفونت ویروسی کوید۱۹ باعث اسیبهای میشود که نتیجه ان آریتمیهای مختلف است. هم افزای اثر داروهای تایید شده مانند هیدروکسی کلروکین (HCQ) و آزیترومایسین (AZ) در درمان عفونت کوید۱۹، میتوانند فاصله QT را طولانی کند و این طولانی شدن فاصله QT میتواند منجر به ایست قلبی و مرگ ناگاهنی مربوط به این بیماری شود. استفاده از این داروها در دوره های پیک ابتلاء به بیماری کوید ۱۹ توسط پزشکان بسیار رایج بوده است و از این رو احتمال ایجاد آریتمی های قلبی و حتی ایست قلبی و مرگ ناگهانی پیامد ان در افراد مبتلا به کوید۱۹بسیار شایع است. توصیه می شود در صورت نیاز به استفاده از داروهای طولانی کننده فاصله QT از لحاظ قلبی و عروقی بیماران کاملا تحت مراقبت قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آریتمی قلبی، کوید۱۹، فاصله QT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.