بررسی اثر شدت جریان خوراک بر بازدهی کوره کراکینگ تولید اتیلن پتروشیمی گچساران به کمک نرم افزار تخصصی Aspen HYSYS

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی دانشجویان مهندسی شیمی و صنعت نفت
  • کد COI اختصاصی: CCOCDSTS02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد جهان آرا

-۱ دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

حمیدرضا حیدری

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی رقابتپذیر و اشتغال‎زا با ارزش افزوده بالا در دو ده ه اخیر طلایهدار توسعه صنعتی کشور بوده است و مطابق با چشمانداز برنامه ۲۰ ساله ایران باید به قدرت اول منطقه خاورمیانه در زمینه صنایع پتروشیمی تبدیل شود. واحدهای الفین جز واحدهای بنیادی صنعت پتروشیمی هستند که در آنها خوراک دریافت شده از واحدهای بالادستی به مواد پایه تبدیل میشود. در واحد الفین با انجام کراکینگ خوراک در کوره‎ها، اتیلن، پروپیلن و دیگر محصولات جانبی تولید می‎گردد. خوراک گازی کوره‎های الفین گاز اتان است. عوامل متعددی بر میزان اتلاف انرژی کوره و دور کردن شرایط بهره‎برداری واقعی کوره از شرایط بهینه بهره‎برداری تاثیرگذار می‎باشد. امروزه در دنیا استفاده از نرمافزارهای قدرتمند شبیه‎سازی برای بهینه‎سازی فرآیند به عنوان بهترین، منطقیترین، کم هزینه‎ترین و ایمن‎ترین روش پذیرفته شده است. در این پژوهش تولید اتیلن و پروپیلن در واحدهای الفین به کمک شبیه‎سازی فرآیند کراکینگ حرارتی اتان مورد بررسی قرار گرفته است که با استفاده از نرمافزار Aspen HYSYS بهینه‎سازی پارامترهای موثری چون ترکیب درصد خوراک ورودی، پارامترهای عملیاتی و فرآیندی کوره انجام می‎شود. واحد گرم کارخانه الفین مجتمع پتروشیمی گچساران دارای ۹ کوره میباشد. در این مطالعه مشخص گردید که با افزایش دبی جرمی جریان، میزان تبدیل اتان کاهش خواهد یافت که این امر به دلیل کاهش زمان ماند اتان در داخل راکتور می‎باشد. از طرفی با افزایش میزان خوراک ورودی مقدار اتیلن تولیدی نیز افزایش می‎یابد.

کلیدواژه ها

تولید اتیلن، کوره کراکینگ، پتروشیمی گچساران، نرم افزار Aspen HYSYS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.