هوش مصنوعی در تشخیص و درمان بیماری های ریوی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICIRES16_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 905
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز تهران شمال
عضو هیئت علمی استان تهران،
چکیده
امروزه با گسترش دانش پزشکی و دشواری های مرتبط با تشخیص و درمان بیماری ها , استفاده از سیستم های هوشمنددر پزشکی رو به افزایش است .هوش مصنوعی علم ساخت ماشینها و نرم افزارهاییست که قدرت تجزیه و تحلیل داده ها وتصاویری که انسان می تواند انجام دهد را با کیفیت , سرعت و دقت بالاتری انجام میدهد .از این رو استفاده از قابلیت های آن دریاری رسانی به پزشکان در زمینه تشخیص و درمان مورد استفاده روزافزون می باشد . نتایج تحقیقات در این مقاله نشان می دهدکه هوش مصنوعی می تواند در زمینه تشخیص بیماری های ریوی و همچنین کمک به درمان هرچه سریعتر و بهتر بیماران کمکشایانی بنماید . سرطان ریه همچنان شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان در سراسر جهان است .پیشرفت های اخیر درغربالگری سرطان ریه، رادیوتراپی، تکنیک های جراحی و درمان سیستمیک منجر به افزایش پیچیدگی در تشخیص، تصمیم گیریدرمانی و ارزیابی عود شده است . مدلهای پیشبینی مبتنی بر هوش مصنوعی AI برای رسیدگی به این مسائل در حال توسعههستند و ممکن است نقشی در آینده در غربالگری، تشخیص، انتخاب درمان و تصمیم گیری در مورد درمان نجات داشتهباشند . تصویربرداری نقش اساسی در تمام اجزای مدیریت سرطان ریه ایفا می کند و این پتانسیل را دارد که نقشی کلیدی دربرنامه های کاربردی هوش مصنوعی ایفا کند .هوش مصنوعی ارزشی را در کشف نشانگرهای زیستی پیش آگهی در تشخیص،درمان و ارزیابی پاسخ سرطان ریه نشان داده است و آن را در خط مقدم مرحله بعدی پزشکی شخصی قرار داده است .با اینحال، اگرچه مطالعات اکتشافی سودمندی بالقوه را نشان میدهند، قبل از اینکه هوش مصنوعی در تصمیم گیری بالینی استفادهشود، نیاز به اعتبارسنجی و استانداردسازی دقیق وجود دارد . در این بررسی، ما خلاصه ای از ادبیات فعلی را که هوش مصنوعی رابرای پیش بینی نتیجه بیماری های ریه پیاده سازی می کند، ارائه می کنیم . ما تاثیر پیش بینی شده هوش مصنوعی را بر مدیریتبیماران مبتلا به بیماری های ریوی شرح می دهیم و چالش های اجرای بالینی این تکنیک ها را مورد بحث قرار می دهیمکلیدواژه ها
پزشکی - , بیماری ریوی , علوم کامپیوتری , هوش مصنوعی , سرطان ریهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.