تحلیل پایداری معماری بنا و ارتباط آن با فرم بنا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC21_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی غیاثی

کارشناسی پیوسته معماری ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ، ایران.

فرزان پنجوینی

کارشناسی پیوسته معماری ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ، ایران

علی جعفری

کارشناسی پیوسته معماری ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ، ایران

آرمان درویشی

کارشناسی پیوسته معماری ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ، ایران

چکیده

گسترش شهرها و همچنین نیاز روز افزون انسان ها به انرژی موجب آن شد تا انسان ها در پی یافتن راهکارهایی برای استفاده از انرژی تجدید پذیر باشند. با توجه به اهمیت موضوع پژوهش هایی نیز در عرصه معماری صورت گرفته است و در آن یکی از مهمترین اهداف توسعه پایدار کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان عنوان شده است این هدف با ارائه الگوی معماری مناسب همساز با اقلیم قابل حصول می باشد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر معماری اقلیمی جهت گیری و فرم کانسپت ساختمان ها است که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند. این مقاله در راستای توسعه پایدار با هدف دستیابی به فرم و جهت گیری مناسب ساختمان های مسکونی در شهرستان سواد کوه، اقلیم و معمای بومی این منطقه را مورد مطالعه قرار میدهد روش مطالعه تحلیلی کیفی بوده و ساختمان های مسکونی با قدمت ۴۰ سال را با استفاده از نرم افزار مدل سازی دیزاین بیلدر تحلیل شده اند. نتایج این مطالعه نشان داد که با توجه به آب و هوای سرد منطقه ، بهره گیری از انرژی خورشیدی باید در اولویت طراحی معماری قرار گیرد. به همین منظور کشیدگی ساختمان ها در جهت شرقی -غربی و با کانسپت L مناسب ترین پاسخ برای استفاده از انرژی خورشیدی و کاهش مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی میباشند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری بومی ، جهت قرارگیری بنا، فرم بنا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.