بررسی رابطه اقدام پژوهی با توسعه روش های تدریس معلمان(ابتدایی) و رفع موانع آموزشی در شهر ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، علوم اجتماعی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: EMC01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن سلمان زاده

سیامک حسین زاده

حجت سلمان زاده

سیدسجاد مجردآذر

محمود دینی

چکیده

هدف این پژوهش، رابطه اقدام پژوهی با توسعه روش های تدریس معلمان و رفع موانع آموزشی در شهر ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، بود. جامعه آماری این پژوهش را همه معلمان شهر ارومیه به تعداد ۷۴۶۴نفر تشکیل دادند. به منظور برآورد حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شد. و با استفاده جدول مورگان ۳۷۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، از نوع کاربردی است و از جهت روش، جزء پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی بود ابزار های مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه موانع آموزشی، (سرمد و همکاران ۱۳۹۴) و پرسشنامه اقدام پژوهی، (زیمباردو، ۱۹۹۹)؛ پرسشنامه روشهای تدریس،(گراشا، ۱۹۹۶) استفاده شد.در این تحقیق، جامعه آماری این پژوهش را همه معلمان شهر ارومیه به تعداد ۷۴۶۴نفر تشکیل دادندکه از بین این جامعه آماری ۳۷۴۹نفر را خانم ۳۷۱۵ نفر را نیز آقا تشکیل دادند به منظور برآورد حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شد. روش نمونه گیری ما در این پژوهش به صورت تصادفی ساده می باشد و با استفاده جدول مورگان ۳۷۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از بین تعداد نمونه ۱۹۲ نفر خانم و ۱۷۸نفر را اقا تشکیل دادند. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش های آمار توصیفی شامل محاسبه ی میانگین، انحراف معیار، فراوانی، و درصد فراوانی و سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون به روش همزمان استفاده شده است. پس از تجزیه تحلیل داده های جمع آوری شده این نتیجه حاصل شد که، آزمون رگرسیون بین متغیرهای رفع موانع آموزشی و توسعه روش های تدریس معلمان با اقدام پژوهی آنها در سطح ۰۵/۰ معنی دار است زیرا سطح معنی داری آزمون کمتر از ۰۰۱/۰ که کمتر از خطای ۰۵/۰ می باشد. نتایج نشان می دهد که، بین اقدام پژوهی با توسعه روش های تدریس معلمان و رفع موانع آموزشی در شهر ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

رابطه اقدام پژوهی - توسعه روش های تدریس معلمان - رفع موانع آموزشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.