طراحی الگوی برای کارایی بانکداری اسلامی با رویکرد تفسیری ساختاری (مورد مطالعه: شعب بانک کشاورزی استان اردبیل)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله اقتصاد و بانکداری اسلامی، دوره: 7، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEA-7-24_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر یوسفی

مدرس و کارمند دانشگاه پیام نور، تهران (نویسنده مسئول)

سید رحیم صفوی میرمحله

مربی، مدیریت صنعتی،دانشگاه پیام نور، تهران

بهروز اسکندرپور

استادیار، مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران

چکیده

هدف اصلی در این تحقیق، طراحی الگوی برای کارایی بانکداری اسلامی با رویکرد تفسیری ساختاری می­باشد. تحقیق حاضر از نظر روش، توصیفی- پیمایشی و نوع تحقیق بر مبنای هدف، کاربردی می­باشد در این تحقیق که جامعه آماری آن مشتریان شعب بانک کشاورزی در سطح شهر اردبیل بوده، نمونه­گیری با استفاده از شیوه تصادفی طبقه­ای متناسب با حجم نمونه انجام شده است. ابزار پژوهش، پرسش­نامه محقق ساخته بوده که روایی (صوری و محتوایی) آن براساس نظر تعدادی از کارشناسان بانکی شهر اردبیل تایید شد و پایانی آن با استفاده از ضریب آلفا کرون اخ  تایید گردید. یافته­های پژوهش نشان می­دهد که از نظر مشتریان، مهم­ترین عامل در کارایی بانکداری اسلامی، بکارگیری تسهیلات پرداختی بیشتر در عقدهای مشارکتی بجای معاملاتی و مشارکت بیشتر بانک در امر سرمایه­گذاری و تولید می­باشد. با کمک مدل­سازی ساختاری تفسیری  و نظر­خواهی از ده نفر خبره بانک کشاورزی استان اردبیل عوامل مربوط به عدم تمایل بانک­ها به اجرای بانکداری اسلامی تجزیه و تحلیل و روابط بین متغیرها کشف شد. نتایج نشان داد که عامل اطلاعات و اعتماد کافی مردم به بانکداری اسلامی دارای نقش کلیدی بوده و در زمینه افزایش کارایی بانکداری اسلامی در اولویت قرار گیرد.

کلیدواژه ها

efficiency, Islamic banking, interpretive- structural modeling, Keshavarzi Bank, Ardebil, کارایی, بانکداری اسلامی, مدل سازی ساختاری تفسیری, بانک کشاورزی, اردبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.