طراحی مدل توسعه محصولات جدید با رویکرد خلق مزیت رقابتی در صنایع غذایی با رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله اقتصاد و بانکداری اسلامی، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEA-9-33_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام رضا پسیان

PhD student of industrial management, Islamic Azad University, Arak branch. Arak, Iran

ایرج نوری

Assistant Professor, Department of Management, Islamic Azad University, Arak Branch. Arak, Iran.

حبیب الله جوانمرد

. Associate Professor, Department of Management, Islamic Azad University, Arak Branch. Arak, Iran

چکیده

توسعه محصول جدید یکی از بزرگ­ترین قدرت­ها و درعین حال، ازپیچیده­ترین فعالیت­های موجود و عاملی مهم برای موفقیت شرکت­های تولید کننده در بازار است. از همین­روی شرکت­­ها برای رشد و بقا در عرصه رقابت، ملزم به تولید و ارائه محصولات جدید به بازار هستند. این مهم به­ویژه در صنایع غذایی با تنوع علایق و سلایق مشتریان و برخورداری از رقبای متعدد، از اهمیت بیشتر برخودار است. از این رو در پژوهش حاضر با توجه به خلاء پژوهشی داخلی موجود در این زمینه، پژوهشگران در صدد ارائه مدل توسعه محصولات جدید با رویکرد خلق مزیت رقابتی در صنایع غذایی با بکارگیری شیوه نظریه­پردازی داده بنیاد هستند. جامعه آماری این مطالعه متشکل است از خبرگان دانشگاهی، مدیران و کارشناسان ارشد مدیریت صنعتی و بازرگانی که در زمینه مورد مطالعه از اطلاعات و تجارب ارزنده­ای برخوردارند. شیوه­ی نمونه­گیری در این مطالعه هدفمند - نظری است. همچنین  ابزار گردآوری داده­ها، مطالعات کتابخانه­ای و مصاحبه عمیق نیمه­ساختاریافته و شیوه­ی تجزیه و تحلیل آن بر مبنای طرح نظام مند استراوس و کوربین (کدگذاری باز، محوری و گزینشی است). براین اساس در مرحله کدگذاری باز  با حذف کدهای مشابه، در مجموع ۹۴ کد شناسایی شد که در در ۵ دسته عوامل علی، عوامل زمینه­ای، عوامل مداخله­گر، راهبردها و پیامدها، طبقه­بندی و در قالب مدل توسعه محصولات جدید با رویکرد خلق مزیت رقابتی در صنایع غذایی با رویکرد نظریه­پردازی داده بنیاد ارائه گردیدند.

کلیدواژه ها

new product development, competitive advantage, food industry, توسعه محصولات جدید, مزیت رقابتی, صنایع غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.