ارایه مدلی بهینه برای تعیین رتبه اعتباری احتمال نکول بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی بر مبنای تحلیل تمایزی (تشخیصی) و احتمال شرطی غیرخطی لاجیت و پروبیت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله اقتصاد و بانکداری اسلامی، دوره: 10، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEA-10-36_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیوا امیری

PhD Student in Accounting, Shahroud Branch, Islamic Azad University, Shahroud, Iran (Corresponding Author)

فرهاد دهدار

Department of Accounting, Shahroud Branch, Islamic Azad University, Shahroud, Iran

محمدرضا عبدلی

Department of Accounting, Shahroud Branch, Islamic Azad University, Shahroud, Iran.

چکیده

این مقاله با هدف مدل سازی سنجش ریسک اعتباری و اعتبارسنجی بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی به روش تحلیل تمایزی (تشخیصی)، رگرسیون لاجیت و پروبیت انجام می شود بدین منظور حجم نمونه آماری از طریق «روش نمونه گیری غربالگری» تعیین شده است. پژوهش گر با اجرای نمونه گیری از اعضای جامعه آماری به روش نمونه گیری غربالگری مشاهدات را جمع آوری می نماید. این حجم نمونه طی دوره های مالی سال ۹۱ تا ۹۸ را شامل می شود. در این مقاله پس از بررسی صورت های مالی هریک از بانک ها و موسسات اعتباری  غیربانکی،  متغیرهای توضیح دهنده مورد ارزیابی قرار می گیرد. در مقایسه کلی که  بین دقت پیش بینی روش خطی تحلیل ممیزی و روش های غیرخطی رگرسیون لجستیک و پروبیت انجام شد نتایج حاصل از این مقایسه نشان داد که روش تحلیل ممیزی با تحلیل رگرسیون پروبیت از نظر دقت و کارایی در یک سطح قرار دارند، درحالی که تحلیل رگرسیون لجستیک کارایی متفاوت و کمتری نسبت به این دو روش داشته است.

کلیدواژه ها

banks and non-banking institutions, Linear Discriminant, logit regression, probit regression, بانک ها, موسسات غیربانکی, رگرسیون لاجیت و پروبیت, تحلیل ممیزی, احتمال نکول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.