تببین مدل تامین مالی پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی توسط ابزارهای نوین تامین مالی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله اقتصاد و بانکداری اسلامی، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEA-10-37_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قیصران پور

PhD student in Accounting, Zahedan Branch, Islamic Azad University, Iran.

عبدالکریم مقدم

Associate Professor, Department of Accounting, Payame Noor University, Garmsar, Iran (Corresponding Author)

احمد پیفه

Assistant Professor, Department of Accounting, Sistan and Baluchestan University, Sistan and Baluchestan, Iran.

چکیده

وجود ابزارهای مالی گوناگون در بازار اوراق بهادار، انگیزش و مشارکت بیشتر مردم را در تامین منابع مالی فعالیت های اقتصادی درازمدت به همراه می آورد. روش های متفاوتی برای تامین مالی فعالیت های تجاری وجود دارد که سازمان های مختلف می توانند از آنها برای تامین مالی استفاده نمایند. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی ابزارهای نوین تامین مالی و راه کارهای اجرایی نمودن آن در پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. جامعه آماری کلیه کارکنان حوزه ستادی، مدیریت امور مالی، مدیریت امور اعتباری، اداره سرمایه گذاری، مدیران و معاونین دانشگاه آزاد اسلامی می­باشند که در قلمرو زمانی پژوهش سال ۱۳۹۹ به روش احتمالی انجام و ۱۴۵ نفر برآورد شد. در راستای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد که روایی صوری مورد و پایایی ۹/۹۳% تایید و از طریق دو نرم افزار SPSS و PLS  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با توجه به نظرات خبرگان، نتایج رتبه و اهمیت درباره ابزارهای نوین تامین مالی به ترتیب اوراق مشارکت، ابزار مشتقه، قرارداد آتی، صکوک، اوراق رهنی و گواهی سپرده و همچنین بررسی نتایج حاصل از مدل ساختاری صکوک بالاترین اثر مستقیم و قرارداد آتی دارای کمترین اثر بر تامین مالی پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. نتایج فرضیه های تحقیق حاکی از تاثیر و نقش بسزای اوراق مشارکت، ابزار مشتقه، قرارداد آتی، صکوک، اوراق رهنی و گواهی سپرده در پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

کلیدواژه ها

Construction Projects, Implementation Strategies, Islamic Azad University, New Financing Tools., ابزارهای نوین تامین مالی, راه کارهای اجرایی نمودن, پروژه های عمرانی, دانشگاه آزاد اسلامی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.