کامیابی فراخود و اینرسی رفتار حسابرسان: مبتنی بر فلسفه پیگمالیون از طریق معادلات ساختاری
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIEA-10-37_013
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
چکیده مقاله:
هر جامعهای برای برقراری ثبات نیاز به ضوابط و قوانین اخلاقی دارد و در صورت عدم برقراری این قوانین منجر به گسستگی پیوند میان افراد جامعه خواهد شد و این امر در حسابرسی و ویژگیهای حسابرس نیز باید وجود داشته باشد و استقلال در حرفه حسابرسی را در حوزه اخلاق اسلامی میتوان یاد کرد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر کامیابی فراخورد بر اینرسی رفتار حسابرسان مبتنی بر آزمون نظریه فلسفی پیگمالیون می باشد. ابزار جمعآوری دادههای پژوهش پرسشنامه بود که برای تحلیل دادههای جمع آوری شده از تحلیل حداقل مربعات جزئی استفاده شد. جامعه هدف پژوهش حسابرسان عضو سازمان حسابرسی و موسسات حسابرسی بخش خصوصی بود که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب و در بازه زمانی ۶ ماه مورد بررسی قرار گرفتند. براساس نتایج کسب شده مشخص گردید، کامیابی فراخورد بر اینرسی رفتار حسابرسان تاثیر مثبت و معناداری دارد. در واقع نتیجهی این پژوهش نشان می دهد، وجود انتظارات مثبت در متن جامعه و محیط حرفه ای باعث ایجاد پویایی بیشتر در کارکردهای اثربخش استقلال طلبانه حسابرسان می گردد، چراکه انگیزه های محرک می تواند به افزایش فلسفه حرفهای حسابرسان در مسیر کار راههای شان کمک نماید و باعث گردد تا در زمان اتخاذ تصمیمها، فارغ از هرگونه نفوذ و وابستگیهای احتمالی، اقدام به اظهارنظر و قضاوتهای حرفهای نمایند.
کلیدواژه ها:
Faramand success ، Inertia of auditors' behavior ، Peugeot Philosophical Theory ، کامیابی فراخورد ، اینرسی رفتار حسابرسان ، نظریه فلسفی پیگی
نویسندگان
سعید اربابی دیزجی
PhD Student, Department of Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran
نادر رضائی
Assistant Professor, Department of Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran (Corresponding Author)
رسول عبدی
Assistant Professor, Department of Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran
عسگر پاک مرام
Associate Professor, Department of Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :