بررسی تاثیر کیفیت گزارشگری مالی بر اطمینان جریان های نقدی در بازار سرمایه ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله اقتصاد و بانکداری اسلامی، دوره: 11، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEA-11-39_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داور مدنی خانقاه

PhD student, accounting department, Bonab branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran

عسگر پاک مرام

Department of Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran (corresponding author)

رسول عبدی

Department of Accounting, Bonab Branch, Islamic Azad University, Bonab, Iran

یعقوب اقدم مزرعه

Accounting Department, Sufian Branch, Islamic Azad University, Sufian, Iran

چکیده

وجوه نقد از منابع مهم و حیاتی هر واحد اقتصادی است. از دید درون سازمانی، توانایی پیش بینی نتایج فعالیت های­آتی، خصوصا جریان های نقدی، اداره امور را در کارا ترین شکل خود ممکن می­سازد و به اتخاذ تصمیمات بهینه عملیاتی، سرمایه گذاری و تامین مالی منجر می شود. از طرفی بسیاری از تصمیمات استفاده­کنندگان برون سازمانی نیز مبتنی بر اطلاعات جریان های نقدی آتی است. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین تاثیر کیفیت گزارشگری مالی بر شاخص­های اطمینان جریان­های نقدی می باشد. نمونه آماری این پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و داده ها شامل ۱۴۹ شرکت از سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۸ می باشد. روش پژوهش از نوع همبستگی و علی پس رویدادی و روش آزمون فرضیه ها، آزمون همبستگی و رگرسیون است. برای محاسبه کیفیت گزارشگری مالی از دو مدل مک نیکولز و استوبن(۲۰۰۸) و مک نیکولز(۲۰۰۲) استفاده شده است. یافته­های پژوهش نشان داد، در دو مدل فوق، کیفیت گزارشگری مالی بر جریان­های نقدی همسان شده تاثیر مثبت، بر ابهام جریان­های نقد عملیاتی تاثیر منفی و نوسانات بلندمدت جریان نقدی تاثیر منفی دارد. همچنین کیفیت گزارشگری مالی بر عدم کمبود جریان نقدی و نوسانات کوتاه­مدت جریان نقدی تاثیر معنادار ندارد. در نهایت می­توان گفت با بالا رفتن کیفیت گزارشگری مالی اطمینان جریان­های نقدی افزایش پیدا می­کند.

کلیدواژه ها

Financial reporting quality, matched cash flows, cash flow ambiguities, lack of cash flows, cash flow fluctuations., کیفیت گزارشگری مالی, جریان های نقدی همسان شده, ابهامات جریان های نقدی, عدم کمبود جریان های نقدی, نوسانات جریان های نقدی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.