ارتباط سبک رهبری مدیران پرستاری با تعلل ورزی کارکنان پرستاری در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 25، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-25-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز رضایی

Assistant Professor, Nursing & Midwifery Faculty, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

محمد حسین یارمحمدیان

Professor, Educational Planning, Health Management and Economic Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

حسین محمود زاده اردکانی

Instructor, Nursing Education, Nursing & Midwifery Faculty, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: سبک رهبری مدیران پرستاری در میزان موفقیت و انجام بموقع خدمات پرستاری تاثیرگذار است. از طرفی تعلل ورزی پرستاران هزینه های سنگین جانی و مالی در بر خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبک رهبری مدیران پرستاری و تعلل ورزی کارکنان پرستاری انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی هم بستگی است که در زمستان ۱۳۹۲ در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان اصفهان انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل کارکنان پرستاری و مامایی(۹۵۰ نفر) و مدیران پرستاری (۷۰ نفر) بود. تمام مدیران و ۲۹۰ نفر از کارکنان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه های اطلاعات فردی، تعلل ورزی سازمانی و سبک رهبری باردنز - متزکاس که روایی و پایایی آن تایید شده بود جمع آوری و با آزمون ضریب هم بستگی در سطح معنا داری ۰/۰۵ تحلیل شد. یافته ها: اکثریت مدیران دارای سبک رهبری رابطه مدار و وظیفه مدار متوسط بودند اما تاکید مدیران بر سبک رهبری وظیفه مدار بیشتر بود. میزان تعلل ورزی کارکنان کم (۱۲/۹۹±۵۲/۴۶) بود. سبک رابطه مدار مدیران با مقیاس تعلل ورزی(۰/۱۷۶-= r ) و زیرمقیاس ناکارآمدی(۰/۱۹۱-= r ) کارکنان و سبک وظیفه مدار مدیران با زیرمقیاس بیزاری از تکلیف (۰/۱۱۰-= r ) کارکنان رابطه معکوس ضعیفی داشت اما این ارتباط معنادار نبود. نتیجه گیری: پایین بودن تعلل ورزی در کارکنان پرستاری و مامایی پدیده ای مثبت است که در عملکرد سازمان مورد بررسی اثرگذار است. با توجه به عدم رابطه بین سبک رهبری و تعلل ورزی کارکنان، انجام پژوهشهای آتی در وسعت بزرگتر توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

Procrastination, Leadership, Nurse Administrators, Hospital Nursing Staff, Social Welfare, تعلل ورزی, رهبری, مدیران پرستاری, کارکنان پرستاری بیمارستان, تامین اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.