تحلیل عوامل تسهیل کار تیمی پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه جندی شاپور اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 24، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-24-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الدوز بهنیا

Islamic Azad University of Ahvaz

محمد حسین پور

Islamic Azad University of Ahvaz

کورش زارع

Jondi Shapour University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه و هدف: از زمان آغاز کار پرستاری، فرآیندهای گروهی به یکی از اجزای حیاتی مسئولیت و نقش پرستاری در سیستم مراقبت و درمان تبدیل شده است. لذا این پژوهش به منظور تحلیل عوامل تسهیل کننده کار تیمی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی، درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صورت گرفته است. روش کار: این پژوهش به صورت توصیفی کاربردی و در سال ۱۳۹۴ صورت گرفته است. جامعه آماری  کلیه پرستاران مقاطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس مراکز درمانی دانشگاه بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران تعداد۲۹۴ نفرمورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش در این تحقیق پرسشنامه ی محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته بود. به منظورتجزیه و تحلیل داده ها نیزازآمار توصیفی، آمار استنباطی و تحلیل عامل اکتشافی درنرم افزارآماریSPSS۲۱ استفاده شد. یافته ها:  عوامل تسهیل کننده کار تیمی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی، درمانی شامل هفت مولفه بودند که۶۴.۷۵ از واریانس را تبیین می کردند. نقش حمایتی سازمان(۱۳%)، آموزش مهارت های کار تیمی(۱۳%)، انعطاف ساختارسازمانی (۱۰%)، رهبری مشارکتی(۹%)، الزامات اخلاق گروهی(۷%)، تاثیرگذاران برکارتیمی(۷%)، و اهرم های کنترلی(۵%)، تسهیل کننده های کار تیمی در بین پرستاران بودند. نتیجه نهایی:  نتایج نشان داد که تسهیل در کار تیمی به یکی از مسائل اساسی در سازمان های مربوط به حوزه سلامت تبدیل شده است و سرمایه گذاری در این حوزه نتایج مفید و سودمند برای سازمان ها در برخواهد شد.

کلیدواژه ها

Facilitating teamwork, teamwork, educational health care centers, Ahvaz, تسهیل گرهای کار تیمی, کارتیمی, مراکز درمانی, اهواز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.