تحقق اهداف آموزش بالینی پرستاری و عوامل موثر بر آن از دیدگاه دانشجویان پرستاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 24، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-24-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عفت صادقیان

دانشگاه علوم پزشکی همدان

ناهید محمدی

دانشگاه علوم پزشکی همدان

علی بیک مرادی

دانشگاه علوم پزشکی همدان

طیبه حسن طهرانی

دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

تحقق ا هداف آموزشی دلیل وجودی هر سیستم آموزشی است. بدین منظور پژوهشی با هدف تعیین میزان تحقق اهداف آموزش بالینی پرستاری و عوامل موثر بر آن از دیدگاه دانشجویان پرستاری صورت گرفت . در این پژوهش توصیفی- تحلیلی تمامی دانشجویان کارشناسی پرستاری که واحدهای درسی کارآموزی بهداشت روان، بهداشت جامعه، کودکان و مدیریت را اخذ کرده بودند، به روش سر شماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از ۵ پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج دلالت داشت که ۶۶.۷ % دانشجویان تحقق اهداف بهداشت روان، ۶۵.۶ % کودکان و ۴۴.۱ % مدیریت خدمات بهداشتی را در سطح عالی ، ۴۳.۳ % بهداشت جامعه را در سطح خوب، ارزیابی نمودند. استرس دانشجو در محیط کارآموزی با تحقق اهداف درس مدیریت ، مشخص بودن شرح وظایف دانشجو، ارائه اهداف در اولین روز ، آموزش دانشجویان در راستای اهداف ، هماهنگی بین اهداف آموزشی و انتظارات پرسنل بخش،اخلاق حرفه ای و ارتباط صحیح با بیمار، رعایت پیش نیازها، رعایت مراحل آموزش بالینی، برخورد مناسب مربی با دانشجویان، صبر و حوصله مربی ، همکاری لازم پرسنل بخش با دانشجو، قدرت تصمیم گیری دانشجو در برنامه ریزی مراقبت ، امکانات رفاهی کافی ، انگیزه اشتغال ، نظارت کافی بر روند آموزش با تحقق اهداف کودکان رابطه معنی داری داشتند. (۰.۰۵< P) تحقق اهداف دروس بالینی از وضعیت خوبی برخوردار است و عواملی که از نظر بیشتر دانشجویان بر تحقق اهداف تاثیر داشت حمایت کامل و برخورد مناسب مربی با دانشجو بودند.

کلیدواژه ها

Education Nursing, Nursing Education Research, Attitude, Students., آموزش بالینی, پژوهش در آموزش پرستاری, نگرش, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.