بررسی رابطه بین میزان پذیرش درد، الگوی زندگی و محدودیت ناشی از درد مزمن در سالمندان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 24، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-24-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوچهر شیرازی

Islamic Azad University, Ahvaz Branches

هومان منوچهری

Department of Nursing, School of Nursing & Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

منصوره زاغری تفرشی

Department of Nursing, School of Nursing & Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فرید زایری

Department of Biostatistics, faculty of Paramedical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

ویولت علی پور

Department of Psychology, Islamic Azad University, Ahvaz Branches Iran

چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت نقش پذیرش درد در چگونگی سازگاری با درد مزمن در سالمندان، این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین میزان پذیرش درد، الگوی زندگی  و محدودیت ناشی از آن در سالمندان مبتلا به درد مزمن انجام شده است. روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی – تحلیلی است، که در آن ۲۰۰ سالمند مبتلا به درد مزمن به شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، انتخاب شدند. میزان پذیرش درد، الگوی زندگی با درد و محدودیت ناشی از درد به ترتیب با پرسشنامه های پذیرش درد، الگوی زندگی با درد و محدودیت ناشی از درد مزمن در سالمندان ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیلی آماری ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون خطی و به کمک نرم افزار SPSS (نسخه ۲۱) انجام شد. یافته ها:. بین میزان پذیرش درد به ترتیب  با الگوی زندگی با درد ارتباط معنی دار مثبت ( ۴۱/۰ = B، ۰۱/ ۰ P < ) و با محدودیت ناشی از درد رابطه معنی دار منفی (۱۵/۰- = B ، ۰۱/۰ P < ) وجود داشت. همچنین بین الگوی زندگی با درد و محدودیت ناشی از درد نیز، رابطه معنی دار منفی حاصل شد (۴۳/۰- = B ، ۰۱/۰ P < ).   نتیجه نهایی: سالمندانی که پذیرش درد بیشتری داشتند، از الگوی زندگی با درد مناسب تری برخوردار بوده  و محدودیت ناشی از درد کمتری نیز، داشتند.. بدین جهت، استفاده از روش های درمانی مبتنی بر پذیرش درد به منظور مدیریت مناسب درد مزمن در سالمندان، پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

Pain acceptance ؛ life style ؛ Restriction of pain ؛Older people ؛ chronic pain, پذیرش درد ؛ الگوی زندگی ؛ محدودیت ناشی از درد؛ سالمندی؛ درد مزمن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.