اثر نوع قرارداد کار بر اجرای عملیات قطع درختان و مقدار افت چوب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 25، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-25-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معظمه قاسم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جنگل داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران

مهرداد نیکوی

دانشیار، گروه جنگل داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران

رامین نقدی

دانشیار، گروه جنگل داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران

چکیده

اهداف پژوهش پیش رو مقایسه انواع افت چوب مشاهده شده به صورت شکستگی، جداشدن ورقه ای، ترک و ارتفاع بلند کنده و بررسی اجزای قطع شامل ارتفاع و عمق بن زنی، دهانه بن زنی، ارتفاع و عمق بن بری و عرض حاشیه برش بین گروه های کاری روزمزد و کارمزد بود. در پارسل های شماره ۱۳۸ و ۱۳۹ در سری یک ناو اسالم، به صورت تصادفی ۱۵۰ اصله درخت قطع شده توسط گروه های کاری روزمزد و کارمزد انتخاب شدند. مقایسه میانگین افت کنده بین روش پرداخت دستمزد با آزمون t مستقل و مقایسه میانگین اندازه هر یک از اجزای قطع با قطع متداول با آزمون t جفتی انجام شد. به جز عمق بن بری در گروه دوم (۳۳/۴۱ سانتی متر) و عرض حاشیه برش در گروه اول (۶/۷۸ سانتی متر) بین مقادیر دیگر قطع در گروه های مختلف با مقادیر استاندارد، تفاوت معنی داری وجود داشت. میانگین افت کنده برای گروه های چهارگانه به ترتیب ۰/۰۳۵۰، ۰/۰۳۵۵، ۰/۰۴۹۸ و ۰/۰۴۳۸  متر مکعب بود و گروه های کاری روزمزد به طور معنی داری افت کنده کمتری در مقایسه با گروه های کاری کارمزد داشتند. میانگین افت به ازای هر درخت قطع شده بین چهار گروه کاری به ترتیب ۰/۲۹۱۵، ۰/۲۲۸۶، ۰/۳۷۷۵ و ۰/۴۶۳۷ متر مکعب بود و مقدار آن در گروه های کاری کارمزد به طور معنی داری بیشتر از گروه های کاری روزمزد بود. حجم بیشتری از افت چوب در تمام گروه های کاری به صورت شکستگی و خرد شدن بود. با توجه به قیمت محصولات مختلف تولیدی از چوب آلات مقطوعه، نتایج نشان داد که گروه های کاری کارمزد بیشترین مقدار کاهش ارزش پولی را داشتند.

کلیدواژه ها

اسالم, شکستگی, شیوه پرداخت دستمزد, کارگران قطع, کنده درخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.