تعیین تنوع ساختاری راشستان های آمیخته بخش گرازبن جنگل خیرود
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 26، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-26-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 158
نویسندگان
دانشجوی دکتری جنگل شناسی، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران
استاد، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
استاد، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده
کمی سازی ساختار جنگل با عددی کردن اجزای مختلف آن به درک و فهم بهتر برای مدیریت بوم سازگان جنگل کمک می کند. در این پژوهش از یک شاخص مکانی غیرآشکار به نام شاخص جینی (Gini index) با هدف تجزیه و تحلیل ساختار توده و تعیین پارامترهای لازم برای همگنی و یا ناهمگنی ساختار توده استفاده شد. این مطالعه در پارسل های ۳۰۵، ۳۰۶، ۳۰۹، ۳۱۰ و ۳۱۱ بخش گرازبن جنگل خیرود با استفاده از داده های به دست آمده از اجرای یک دوره آماربرداری صددرصد انجام شد. با استفاده از پارامترهای تعداد درختان، تعداد در طبقه قطری، فراوانی نسبی تجمعی درختان و فراوانی رویه زمینی آن ها، شاخص جینی برای هریک از پارسل ها محاسبه و منحنی لورنز آن ها ترسیم شد. نتایج نشان داد که شاخص جینی برای پارسل های ۳۰۵، ۳۰۶، ۳۰۹، ۳۱۰ و ۳۱۱ به ترتیب ۵/۳۹، ۶۶، ۴۴، ۸۲ و ۷۴ درصد بود. همچنین، ساختار قطری پارسل های ۳۰۵ و ۳۰۹ نزدیک به همگن، پارسل های ۳۱۰ و ۳۱۱ نزدیک به ناهمگن و پارسل ۳۰۶ نزدیک به حالت بینابینی داشتند. بنابراین، در منطقه مورد مطالعه می توان از این یافته ها در موضوعات مدیریتی جنگل مانند مدل سازی نزدیک به واقعیت توده های طبیعی و چگونگی تنوع ساختاری آن ها به خوبی استفاده کرد.کلیدواژه ها
ساختار جنگل, شاخص جینی, کمی سازی, منحنی لورنزاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.