بررسی و مقایسه ارزیابی درونی گروه های آموزشی رشته پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی همدان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله مراقبت و سلامت در اتاق عمل ابن سینا، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AJCHOR-21-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید محمدی

مرضیه حسنیان

سید رضا برزو

رویا امینی

ژیلا ساجدی

افسر امیدی

دکتر علی بیکمرادی دکتر فاطمه چراغی

دکتر مسعود خداویسی

دکتر مهناز خطیبان

دکتر فرشید شمسایی

عفت صادقیان دکترامیر صادقی

محمود صفری

محسن صلواتی

دکتر خدایار عشوندی

غلامحسین فلاحی نیا

چکیده

مقدمه: ارزیابی فرایند سیستماتیک جمع آوری، آنالیز و تفسیر داده های حاصل از آن به منظوردستیابی به اهداف است.هدف از این مطالعه انجام و مقایسه ارزیابی درونی گروه های آموزشی رشته پرستاری در دانشکده پرستاری مامایی است . روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۸۷ در گروه های آموزشی رشته پرستاری انجام شد . ابتدا داده ها توسط  چک لیستهای مشاهده ای جمع آوری شده و وضعیت هر گروه در رابطه با استانداردهای نه گانه تعیین شد. نتایح با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ با تاکید بر آمارهای توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین امتیاز ارزیابی درونی گروه پرستاری بهداشت جامعه (۱۶/۸۷%) ، گروه پرستاری داخلی جراحی(۹۲/۸۶%) ، گروه پرستاری کودکان (۵۹ /۸۴ %) ، گروه روان پرستاری و مدیریت (۲۱ /۸۹ %) بود.بالاترین نمره در گروه پرستاری بهداشت جامعه (۱۰۰%) مربوط به دوره های آموزشی و برنامه درسی و در گروه های پرستاری داخلی جراحی (۶/۹۷% ) ، پرستاری کودکان (۸/۹۵%) و پرستاری ( ۴/۹۸%) مربوط به وظایف عضو هیئت علمی بود. کمترین امتیاز در هر چهار گروه مربوط به استانداردهای دانش آموختگان با میزان ۶/۷۰%- ۵۳/۶۶% بود.  نتیجه نهایی: وضعیت گروه های پرستاری بهداشت جامعه ،پرستاری داخلی جراحی ، پرستاری کودکان و پرستاری روانی و مدیریت برحسب امتیازات حاصل در ارزیابی درونی مطلوب بود. لیکن هر چهار گروه مورد بررسی باید به استانداردهای دانش آموختگان توجه بیشتری داشته باشند.

کلیدواژه ها

ارزیابی پرستاری / دانشکده های پرستاری / سنجش آموزش, Educational Measurement ، Nursing Assessment ، Schools Nursing

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.