نقش بخش عروقی استرومایی (Stromal vascular fraction) در بازسازی پستان پس از جراحی: مقاله مروری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-16-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خضریان

Research Center for Molecular Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

علی شجاعیان

Research Center for Molecular Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

مقدمه: سرطان پستان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان در سراسر جهان است. استفاده از لیپوترانسفر اتولوگ به نحو فزاینده­ای برای بازسازی پستان مورد توجه قرار گرفته است. با داده های در حال ظهور در مورد کارایی بخش عروقی استرومایی (SVF) در ایمنی انکولوژیک و میزان بقا، بسیاری از مطالعات بر روی بهبود حفظ حجم پیوند چربی با این ماده متمرکز شده اند، اما سوالاتی در مورد ایمنی و اثربخشی آن باقی می ماند. این مطالعه با هدف تعیین مزایا و معایب SVF در پیوند چربی به ویژه در حفظ آن انجام شد. روش بررسی: جستجوی ما برای تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ با استفاده از چندین پایگاه داده بین المللی از جمله Scopus، PubMed، Web of Science و Google Scholar انجام شد. ما همچنین شواهد اضافی را از مقالات منتشر شده مرتبط بررسی کردیم. یافته ها: جداسازی SVF از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی (ADSCs) آسان تر است، اما حاوی ترکیبی ناهمگن از سلول ها است. SVF ممکن است از طریق ترویج رگ زایی توسط سلول­های اندوتلیال/پیش ساز و تعدیل ایمنی توسط ADSCها عمل کند. گرافت­های چربی با SVF باعث بهبود حفظ حجم در مدل­های حیوانی می­شود. داده­های بالینی محدود از افزایش حجم پستان با SVF بدون افزایش عود سرطان پشتیبانی می­کند اما جداسازی بهینه SVF و نسبت سلولی نیاز به مطالعه بیشتر دارد. نتیجه­ گیری: SVF نویدبخش بهبود نتایج پیوند چربی در بازسازی پستان است. با این وجود مطالعات بالینی بیشتری در مورد ایمنی انکولوژیک و ملاحظات فنی ضروری است.

کلیدواژه ها

Adipose-derived stem/progenitor cells, Breast cancer, Breast reconstruction, Regenerative medicine, Stromal Vascular Fraction, سرطان پستان, بازسازی پستان, بخش عروقی استرومایی, سلول های بنیادی/پیش ساز مشتق از چربی, پزشکی بازساختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.