تحلیل قواعد و استانداردهای بین المللی کار در بخش ماهیگیری با تاکید بر حقوق کارگران شاغل در بخش ماهیگیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوق بین المللی، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_JALR-16-61_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلا فتحی

دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

فرهاد طلایی

دانشیار گروه حقوق بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مشاغلی که سازمان بین المللی کار با توجه به اهمیت و فراوانی آن، به طور تخصصی بدان پرداخته، شغل ماهیگیری می باشد. بسیاری از کشورها تا به حال به طور خاص به ابعاد این مسئله، همچون دشواری فعالیت در این حرفه، دستمزد پایین و خطرات گوناگونی که همواره ماهیگیران را تهدید می کند، نپرداخته اند و این باعث شده تا ماهیگیران به نسبت سایر مشاغل تبعیض های فراوانی را تجربه کنند. روش: در این پژوهش، از روش توصیفی- تحلیلی استفاده و روش کتابخانه ای به عنوان روش گردآوری داده ها و اطلاعات برگزیده شده است.یافته ها و نتایج: سازمان بین المللی کار(ILO) به عنوان نهادی پیشرو در جهت حمایت از حقوق کارگران، قوانین متعددی را جهت حمایت از حقوق ماهیگیران تدوین کرده است. کنوانسیون (شماره ۱۸۸) و توصیه نامه (شماره ۱۹۹) از مهمترین مصوبات سازمان بین المللی کار در حیطه کار در بخش ماهیگیری می باشند. هدف اصلی این اسناد، فراهم کردن شرایطی است تا ماهیگیران بتوانند هم راستا با سایر کارگران از امنیت شغلی بهره مند گردند و امکان انعقاد قراردادهای کاری منصفانه، با توجه به سختی و خطرات کار در دریا را داشته باشند. کنوانسیون ۱۸۸ مجموعه ای از حداقل شرایط و استانداردها را ارائه می کند. با این وجود، بسیاری از کشورها از تحقق این حداقل های ارائه شده هم عاجزند. ارائه کمک های فنی و مالی یکی از راهکارهای اصلی برای کمک به چنین کشورهایی است؛ اما همواره باید در نظر داشت که مهمترین گام برای ارتقاء حقوق ماهیگیران، افزایش آگاهی آنان در مورد حقوق خود می باشد.

کلیدواژه ها

کار شایسته", حقوق کارگران", قواعد و استانداردهای بین المللی کار", کار در بخش ماهیگیری", کنوانسیون ۱۸۸ سازمان بین المللی کار", ", توصیه نامه ۱۹۹ سازمان بین المللی کار"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.