بررسی افراط گرایی دینی در افغانستان و سوریه در چارچوب حقوق بین الملل و راهبرد سیاست خارجی روسیه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوق بین المللی، دوره: 15، شماره: 57
- کد COI اختصاصی: JR_JALR-15-57_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 104
نویسندگان
دانشجوی دکترای، گروه روابط بین الملل، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران.
دانشیار، گروه علوم سیاسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
گروه حقوق و علوم سیاسی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران.
چکیده
یکی از چالش های نظام بین الملل(سازمان ها و هنجارهای بین المللی و نیز کشورها) در منطقه خاورمیانه و به طور مشخص در افغانستان و سوریه گسترش افراط گرایی( دینی و قومی و ...) است. هر چند این موضوع را از ابعاد مختلفی می توان مورد بررسی قرار داد اما هدف این پژوهش بررسی این مساله در افغانستان و سوریه در چارچوب حقوق بین الملل و راهبرد سیاست خارجی روسیه است. سوال اصلی مقاله این است که موضوع گروه های افراط گرای دینی و اقدامات آن ها و نیز نوع برخورد با آن ها(دولت ها و نهادهای فراملی) در حقوق بین الملل و از طرفی سیاست خارجی خاورمیانه ای روسیه چگونه نگریسته شده است؟ روش انجام این پژوهش کیفی است. روش جمع آوری داده ها نیز کتابخانه ای بوده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش توصیفی تبیینی بهره گرفته شده است. نتایج مقاله نشان می دهد که خطر اصلی افراط گرایی دینی از نظر حقوق بین الملل نقض حقوق بشر، صلح و امنیت بین المللی، تروریسم و آزادی مذهبی در چارچوب گفتمان لیبرالیسم است. از طرف دیگر هر چند روس ها در مسایلی چون مبارزه با تروریسم، روند صلح، منع تکثیر جنگ افزارهای کشتار جمعی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته با کشورهای غربی منافع یکسانی دارند، با این حال در مسایلی مثل تغییر نظام های سیاسی، تغییر سیستم های نظامی و گسترش لیبرالیسم غربی در کشورهای منطقه با بهانه مبارزه با افراط گرایی، از نگرانی های مهمی برخوردار هستند.کلیدواژه ها
حقوق بین الملل, سوریه, افغانستان, بنیادگرایی, روسیهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.