پراکنش ماکروجلبک های دریایی در جنگل های مانگرو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEJ-7-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کوکبی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد

مرتضی یوسف زادی

Department of Marine Biology, Faculty of Marine Sciences and Technology, University of Hormozgan, Bandarabas.

موسی کشاورز

Department of Marine Biology, Faculty of Marine Sciences and Technology, University of Hormozgan, Bandarabas.

چکیده

بسیاری از اکوسیستم های مانگرو دارای ماکروجلبک هایی هستند که بر روی ریشه و ساقه درختان حرا و یا بر روی سطوح گلی بستر چسبیده اند. این ارگانیسم ها به عنوان تولیدکنندگان اولیه از نظر اکولوژیکی حایز اهمیت می باشند. در این تحقیق ۴ ایستگاه مختلف از رویشگاه های حرا، با هدف شناسایی ماکروجلبک های موجود بر روی ریشه های هوایی گونه Avicennia marina در جنوب ایران، سواحل خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفت. مشاهدات میدانی حاکی از عدم حضور ماکروجلبکهای اپی فیت بر روی ریشه های هوایی این درختان است. از آنجایی که گزارش های موجود درباره ماکروجلبهای مانگرو در سایر نقاط جهان مربوط به خورها و مصب هایی با ورودی آب شیرین می باشد یکی از دلایل عدم حضور این گیاهان در جنگل های مانگرو ایران می تواند به علت شوری بالا در این مناطق باشد. علاوه بر این امکان وجود دفاع شیمیایی و واکنش های آللوپاتی از سوی گیاهان حرا نیز قابل بررسی می باشد.

کلیدواژه ها

Epiphyte, macroalgae, Mangrove, Estuary, اپی فیت, ماکروجلبک, مانگرو, مصب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.