بررسی فرصت ها و چالش های کارآفرینی فروش آبزیان شیلاتی حوضه خلیج فارس با رویکرد تجارت الکترونیک (شهرستان بندرعباس)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEJ-7-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه گلرد

Faculty of Management and Accounting, Islamic Azad University, Tehran South Branch

صادق صمصام پور

Faculty of Management and Accounting, Islamic Azad University, Tehran South Branch

چکیده

صنعت پرورش و فروش آبزیان معرف یکی از بزرگ ترین تجارت ها در بخش مواد غذایی جهان است. در آب های خلیج فارس بیش از ۴۰۰ گونه ماهی زندگی می کند که اکثرا مصرف غذایی دارند. فروش الکترونیک آبزیان می تواند به عنوان یک عرصه جدید منجر به ایجاد فرصت های شغلی مناسب در شیلات گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی روند تجارت الکترونیک آبزیان در شهرستان بندرعباس صورت گرفت. جامعه آماری شامل شرکت های فناور و فعال در زمینه تجارت الکترونیک فروش آبزیان مستقر در مرکز رشد هرمزگان بودند. مطالعه حاضر به طور مقطعی و در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت و ابزار جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه بود. نتایج نشان داد که بیشترین سهم فروش مربوط به ماهی (۳/۶۲%) می باشد. همچنین، تنوع گونه های ماهی فروشی توسط شرکت های مورد بررسی بالا بود و بیشترین سهم فروش در میان ماهیان به ماهی هوور (۳/۲۰%) و هامور (۲۰%) تعلق داشت. وجود بازار پویا و سراسری را می توان نقطه عطف و فرصتی مناسب برای بهبود عملکرد و پیشرفت در شرکت ها دانست. همچنین بررسی ها نشان داد که تجارت الکترونیک و فروش آنلاین آبزیان در استان هرمزگان می تواند نقش بسزایی در بهبود کارآفرینی در استان داشته باشد.

کلیدواژه ها

Aquatic animals, E-commerce, Entrepreneurship, آبزیان, تجارت الکترونیک, کارآفرینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.